Begin met het waarom

Gisteren plaatste ik mijn eerste bericht van zelf te verzinnen browser2blogger programma. Vandaag stap 2: de bestaansreden van je blog.

Als marketeer is de Tedtalk van Simon Sinek verplichte kost. En zijn verhaal snijdt niet alleen voor marketeers hout. “Waarom zou je iets doen, als je niet weet WAAROM je iets doet?” In deze video vertelt hij in 18 heldere en inspirerende minuten waarom je eerst moet beginnen met het waarom achter je acties.

Zijn verhaal hangt in mijn ogen samen met de theorie van managementgoeroe Stephen Covey. Voor wie hem niet kent, of onbekend is met zijn theorie: Covey analyseerde succesvolle mensen en kwam tot de conclusie dat zij allemaal 7 gewoonten deelden. Een van die gewoonten (in zijn theorie Gewoonte 2) is  dat zij Begonnen Met een Doel In het Vooruitzicht. Met andere woorden, ze wisten waar ze aan begonnen en waarom ze dat gingen doen.

Ik ben al eerder een blog begonnen. Meerdere keren zelfs. De eerste was een moederblog over het belevenissen van de oudste Finkelsteinson, geschreven in de derde persoon, via MSN live. De tweede was een persoonlijke blog via Blogger. De derde was een ook persoonlijke blog, minder openhartig van aard, ook op Blogger. Vorig jaar begon ik een sportblog op Posterous, maar voordat ik mijn voornemens niet kon waarmaken, hield Posterous er mee op.

Waarom? WAAROM? Waarom heb ik een niet te stoppen drang om te schrijven en te publiceren? En waarom hou ik het keer op keer niet vol? De belangrijkste redenen om te beginnen zijn:

  1. Schrijven is mijn ding. Ik hou van schrijven. Van jongs af aan. Met schrijven geef ik mezelf overzicht. Geef ik mijn malende brein rust. Bied ik een plek voor al mijn ideeën.
  2. Ik ben een podiumdier. Ik geef het toe. Ik hou van aandacht. Zet een spotlicht aan en ik ga er in staan. Ik geef graag licht. Hoop anderen daarmee te inspireren.

Kijk. Zie je? Dat is wat schrijven voor mij doet. Ik dacht deze alinea met een mooie top-5 van redenen om te bloggen te vullen. Maar nee. Er zijn maar 2 redenen van belang voor mij.

Vraag: wat is jouw reden om te beginnen met bloggen?

Volgende keer in mijn Browser2Blogger programma: Onderwerp van gesprek. Thema’s waarover ik ga bloggen. Tot dan!

2 thoughts on “Begin met het waarom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.