Inspiratie voor een Grijze Jager verjaardagsfeestje

Eerste ideeen voor een verjaardagsfeestje van een 9 jarige jongen
Eerste ideeen voor een verjaardagsfeestje van een 9 jarige jongen

Als je in de zomervakantie jarig bent, heb je dikke kans dat al je vriendjes op vakantie zijn. Of dat je zelf op vakantie bent. Dan heb je een goed verjaardagsfeestje nodig dat, wanneer de school weer begint, het jarige gevoel goed terug haalt. Dat vergt voorbereiding. Lange voorbereiding. Voor de oudste die overmorgen 9 jaar wordt, beginnen we daarom nu met de voorbereidingen van zijn Grijze Jager verjaardagsfeest in september.

1. Locatie, locatie, locatie

Locatie Grijze Jagerfeest - Zuiderpark
Zuiderpark speeltuin

Ook bij kinderfeestje geldt: locatie! Wij kiezen voor een park, waar zoonlief heerlijk kan ravotten met zijn vriendjes. Het plan is om een kamp op te slaan door een partytent op te zetten of een tarp tussen een paar bomen te spannen. Koelbox vullen met drinken, boodschappentas met versnaperingen, meer heb je eigenlijk niet nodig.

In het Zuiderpark mag je bijna overal barbequen, dus het eten is ook al geregeld. Bovendien is er gratis parkeren in de buurt.  Ook ov (bus, metro) is niet ver weg. De speeltuin is met natuurlijke materialen opgezet, met een survivalpad, een grote glijbaan en een strandje. Dat past goed bij het thema, wat een mazzel!

De onvoorspelbaarheid van het weer is het enige punt van zorg. Want in Nederland kan het altijd wel regenen. In het Zuiderpark is er  niet echt een leuk cafe waar je kunt schuilen bij slecht weer. Dat is wel een nadeel. Dat wordt dus hopen op mooi weer. En bikkelen in regenjasjes met slecht weer.

 

 

2. Activiteiten

Hoe houd je 10 jongens een hele middag bezig zonder zelf helemaal gek te worden? Na een middagje op Pinterest heb je een berg aan activiteiten, die je dan nog ‘even’ zelf in elkaar moet knutselen. Ik ben helaas een weinig-inspanning-groots-effect moeder. Even in elkaar knutselen is bij mij echt even. Als in 5 minuten.  Om onszelf wat rust en ruimte te gunnen, zetten daarom we hulp van buitenaf in. Zap in Zuiderpark organiseert verschillende kinderfeestjes, waarvan het multi-outdoorfeestje met een beetje goede fantasie best binnen het thema past.  100 euro voor een feestje van 10 kinderen is niet gratis maar ook niet zo duur als andere kinderfeestjes die vaak 15 tot 20 euro kosten. Zo, dat scheelt. Dat is alweer de helft van het programma. Beetje taart eten, beetje vrij spelen, beetje barbequen, klaar!

Ik hou nog een doe-het-zelf activiteit achter de hand. Ik weet namelijk niet of het in het programma past en of ik alles op tijd kan voorbereiden. Als het me lukt, dan volgt uiteraard een blogpost, beloofd!

3. Traktaties

Een taart meezeulen naar een park is vragen om problemen. En een beetje mosterd na de maaltijd als je een maand eerder al jarig was. Daarom slaan we taart over. Cupcakes of muffins zijn gemakkelijk mee te nemen en de porties zijn veel kindvriendelijker. Bovendien kan ik die gemakkelijk zelf maken. Voor in de klas denk ik aan mini havermout koekjes met chocolate chips of cranberries in een uitdeelzakje. Die kan ik zelf maken, maar ze uit een doos van de AH halen en leuk verpakken, kan ook. Geen hond die het verschil ziet.

4. Uitnodigingen

Ik kijk met gemengde gevoelens van ontzag en afschuw naar hoe uitgebreid Amerikaanse ouders de feestjes van hun kinderen voorbereiden. Een thema, ja graag! Maar dan uitnodigingen, versieringen, activiteiten, goodie bags, dessert tafel etc etc in hetzelfde thema en in een vast kleurenschema – dat gaat mij te ver. Vriendin Andrea is een van de weinige Nederlandse ontwerpers (die ik ken) die jouw feestje met handige printables van een eenduidig thema en kleurenschema kan voorzien. Neem een kijkje op haar Etsy shop en zie zelf hoe gaaf dat kan zijn. Ze ontwerpt op maat, dus geef je thema en je kleuren door en ze maakt de door jouw gewenste printables. Daarna wel zelf printen en in elkaar knutselen. Dat is een trouwens prima klusje om samen met het feestvarken te doen.

Ik heb PS Dre dus gevraagd om een Grijze Jager uitnodiging te ontwerpen. Ben benieuwd, ze borrelde meteen met ideeën!

5. Uitdeelzakjes

Ik vind uitdeelzakjes stom. In ieder geval de uitdeelzakjes waarvoor apart iets gekocht wordt om mee te geven. Uitdeelzakjes fungeren in mijn ogen als doggy bag voor restanten van het feestje (koekjes, cupcake, etc.) of als draagmiddel om gemaakte knutsels tijdens het feestje mee te nemen. Het hangt er dus een beetje vanaf hoe groot de uitdeelzakjes moeten zijn. Voor restjes taart vind ik de zakjes van de Hema heel handig. Ik ga nog op zoek naar grotere uitdeelzakjes of tasjes,  ik hou je op de hoogte!

Wanneer begin jij met de voorbereidingen van de verjaardagsfeestje van je kinderen? 

xoxo – Irene.

Advertisement

2 thoughts on “Inspiratie voor een Grijze Jager verjaardagsfeestje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.