Nachtouders in het voordeel bij jetlag

Mini slaapt niet door. Sinds zijn geboorte niet. De nachten dat hij 5 uur of langer achtereen sliep zijn op 1 hand te tellen. Dat is inmiddels om wanhopig van te worden. Of in ieder geval bloedchagrijnig.
Maar ik heb een onverwacht voordeel ontdekt. Het nachtouderschap is hartstikke handig bij een intercontinentale vlucht!

Gisteren werd Mini om 11 uur wakker na een voor hem lange stint van 3 uur. In plaats van weer in slaap te sukkelen, was Mini klaarwakker. Terwijl Manlief op de bank lag te snurken, wurmde hij zich van mijn schoot en besloot driftig met zijn auto’s te spelen, met de bal te gooien en zijn vader met de telefoon wakker te slaan. Midnight playing at its best. Normaal word ik hier heel zenuwachtig van (hoe moet ik zo gaan slapen?!) maar nu zag ik kansen. In Canada, onze vakantiebestemming dit jaar, was het op dat moment 4 ‘s middags!

Inmiddels is het 9 uur MST. Junior en Mini liggen op bed, net als thuis. En hoewel ik moe ben van de reis, voel ik me niet brak door een jetlag. Dankzij de gebroken nachten? Mini heeft een natuurlijke aanleg voor de slaap-waakmartelmethode. Hem wacht een glorieuze carrière bij een willekeurige geheime dienst. Maar in dit geval met een voor ons voordelig effect. Als je elke nacht brak wakker wordt, dan kan 8 uur tijdsverschil er ook wel bij. Inbreuk op je slaap-waakritme? Welk ritme bedoel je dan? What doesn’t kill you, makes you stronger. Ik ben jetlag bestendig!

Dus nachtouders, doe je voordeel met je nieuwe superkracht en neem je kinderen mee naar verre bestemmingen!

Hoe help jij je gezin door een jetlag? En heb jij tips hoe ik Mini kan laten doorslapen? plaats je tips in een reactie hieronder.

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.