5 tips hoe je snel je camper kunt ophalen

5 tips hoe je snel en slim je camper kunt ophalen

“U kunt uw camper tussen 13 en 16 uur ophalen. Houd u rekening met wachttijden, het kan druk zijn bij het verhuurbedrijf”. Deze opmerking van het reisbureau dingt naar de hoofdprijs in de verkiezing ‘understatement van het jaar’. Wij hadden mazzel – maar die kun jij voor jezelf creëren. Hier is hoe wij stressvrij onze camper ophaalden bij Canadream.

1. Reserveer een zo laat mogelijke ophaaltijd
Vraag of je je camper zo laat mogelijk kunt ophalen. Zo laat mogelijk? Ja, je leest het goed. Iedereen wil namelijk zo vroeg mogelijk zijn camper ophalen. Dan moet je dus gegarandeerd wachten. Ben je de laatste, dan gun je jezelf en het verhuurbedrijf handige tijd.

2. Verleng je check-out tijd van je hotel
Standaard moet je om 11 uur uitchecken bij een hotel. Vraag om verlenging, bijvoorbeeld tot 1 uur. Dan heb je een veilige plek voor je bagage. En kun je nog iets doen, zoals zwemmen, sporten of het ochtenddutje van je kleintje.

3. Doe boodschappen vooraf
Canadream haalde ons op bij het hotel. Nadat we onze bagage bij hun garage hadden gedropt, bracht een chauffeur ons eerst naar een supermarkt. Een stijlvolle vertragingstactiek, maar dat kon ons niet schelen. Wij deden onze boodschappen, lieten de klantenservice van de supermarkt het verhuurbedrijf bellen en werden vervolgens opgehaald. Daarna konden we direct het papierwerk in orde maken en de camper inspecteren.

4. Doe je huiswerk
Bereid je voor op het papierwerk door online het contract te lezen en hun opties door te nemen. Wil je schoonmaakservice of zelf poetsen als je de camper terugbrengt? Heb je chemische tabletten nodig voor het toilet of gebruik die alleen als het is aangesloten op een riool? Wil je glasverzekering en hulp onderweg? Wil je nog extra benodigheden huren, zoals autostoeltje, campingstoelen, of een broodrooster?

5. Temper je ambities
Al die voorbereidingen vreten energie. Temper daarom je ambities voor de eerste stopplaats. Doe je zelf een lol en probeer niet meer dan 1,5 uur te rijden. Kook gemakkelijk of niet, dan kan je des te eerder op je stoeltje voor je camper van je vuurtje genieten.

Heb jij nog tips hoe een transferdag doorkomt? Deel jouw tips in een reactie hieronder.

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.