Peuterproof Banff

Peuterproof Bannf

Fantastisch al die natuur. Al die vergezichten. Maar Mini is net 1 jaar heeft een gezichtsveld van een meter. En wil vooral veel mama. Bij mama op de arm, bij mama op schoot en bij mama aan de borst. Hoe bezoek je Banff National Park zodat het voor je dreumes en jezelf leuk blijft? O, en sorry voor de verwarrende titel. Officieel is Mini een dreumes, geen peuter. Maar dat allitereerde zo lekker, zei de schrijver in mij.

Het mooie aan Banff is dat het een redelijk compact park is. In ieder geval naar Canadese maatstaven. Daardoor zijn alle bezienswaardigheden op korte afstand van het stadje. Met korte afstand bedoelen Candadezen minder dan 30 minuten rijden. Banff ligt ook 1,5 uur rijden van Calgary, en is daarmee de perfecte weekendbestemming voor de Calgarians. Dat maakt het stadje druk. En in combinatie met oliegeld geeft het het stadje een nouveau riche gevoel. Als je door de hoofdstraat loopt heb je niet echt het gevoel dat je outdoors bent. Maar ook dat heeft voordelen, zeker met kleine kinderen.

Dit zijn mijn top tips voor een bezoek aan Banff met een dreumes:

1. Hoodoo / Tunnel Mountain trail

Wij kampeerden op de Tunnel Mountain Trailer Court. Aan de andere kant van de weg zijn 2 korte trails die je makkelijk met je dreumes in de draagzak kunt lopen. De Hoodoo trail is een wandeling van 1 km naar een uitkijkpunt over de Bow Valley. Je ziet er ook een paar hoodoos. Uiteraard. Er zijn bankjes waar je een kleine picknick kunt doen, bijvoorbeeld voor een fruithapje.

Als bij de ingang van de camping rechtsaf het pad op gaat, dan loop je op de Tunnel Mountain trail. Dat is een rondlopende route van 2 kilometer. Een perfecte route om je dreumes in slaap te wiegen voor zijn ochtenddutje.

2. Bow Valley Legend Trail

Als je dreumes dan slaapt dan kunnen echte actievelingen ook nog door over de Bow Valley Legend trail. Dit is een wandeling bergaf richting het stadje, waarbij je uitkomt bij de watervallen in de rivier en het historische hotel aan de overkant kunt zien. Deze wandeling is 3,5 kilometer lang. Via een pad langs de rivier kom je dan in het stadscentrum aan.

3. Banff Central Park

Mini kruipt graag. Dus is een groot en schoon stuk gras zeer welkom. In het Central Park (dat niet veel groter is dan een voetbalveld) kun je je dreumes veilig laten uitrazen.

4. Bow Valley River trail

In de stad loopt een buggyproof pad langs de rivier, want geasfalteerd. Hoera! Dus als je de rugdrager zat bent, dan is dit pad perfect. Leuk voor als je lang gereden hebt en als je stad wil verkennen. Zet je camper op de RV parking aan een van de twee zijden en loop richting de rivier. Daar vind je het pad.

5. Berenpoten en slakken

Nee, geen echte hoor! Een van de must-have souvenirs die het niet redden tot thuis zijn deze superzoete chocolaatjes. Een berenpoot bestaat uit pinda’s overgoten met gezouten caramel, bedekt in chocolade naar keuze. Nootjes in de chocolade vormen de klauwen. Slakken zijn hetzelfde, maar dan met pecannoten. Een snoepwinkel vol met chocolaatjes die per stuk verkocht worden, dat is natuurlijk feest! O 1 tip: deel je chocolaatje met je dreumes. Die dingen zijn enorm.

Echte peuters kunnen en mogen mee in een kano, en bij sommigen zelfs op een raft. Er zijn ook puzzelboekjes bij het informatiecentrum af te halen die je samen kunt doen met je peuter. Junior deed het zelf, kon hij lekker oefenen met zijn Engels.

Wat doe jij op een actieve vakantie met jouw dreumes of peuter? Ik ben zo benieuwd naar jouw ideeën! Laat jouw tip achter in een reactie hieronder.

xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.