Grijze jager schooltraktatie

Een maand na zijn eigen verjaardag is het dan zover: trakteren op school! Uiteraard helemaal in Grijze Jager stijl. Ik bakte deze semi-gezonde muffin met banaan, havermout en pindakaas.

Hiervoor gebruikte ik een recept van Delicious In A Dash dat ik via Pinterest vond. Het maakt gebruik van Amerikaanse maten. Ik gebruik een glas van 220 ml als cup en doe en dan een beetje op het oog/gevoel. Ik had me alleen vergist in de hoeveel kaneel: ik had er net een eetlepel in gedaan, toen ik las dat er een THEElepel in moest. Ik heb er toen minder suiker ingedaan (2 ruime eetlepels). De tweede keer wel volgens recept, maar die waren eigenlijk te zoet naar mijn smaak.

De muffins komen er perfect uit! Op de foto’s van Delicious in a Dash blijven ze plat, maar de mijne rezen met zo’n mooi bolletje. Als ze net uit de oven komen, zijn ze nog een beetje vochtig en plakkerig, heerlijk! De havermout is volledig in het meel weggesmolten (kan dat?) en je proeft een subtiele pindasmaak. Maar je proeft vooral banaan met kaneel.

In het recept staat ook dat je de bovenkant in kaneelsuiker kunt rollen. Door de warmte plakt de suiker aan de muffin. Niet dus. Ik heb het in de scheurtjes van het deeg gestrooid en dan ziet het er wel mooi uit, maar plakken doet het niet.

Om deze muffin Grijze Jager proof te maken, tekent Junior op bruin en grijs papier eikenblaadjes. Voor wie niet bekend is met de Grijze Jager boeken: de Grijze Jagers dragen een speld in de vorm van een eikenblad. De leerlingen dragen er een van brons, de meesters een van zilver. Junior zoekt zelf op Google hoe een eikenblad er uit ziet, tekent 26 blaadjes en knipt ze netjes uit. Op de achterkant schrijft hij ‘Tenoch 9 jaar’. Zo fijn dat hij zelf kan helpen met zijn traktaties! Manlief en ik pakken de muffins in in cellofaan en rijgen de blaadjes aan de lintjes. In een mand stoppen en klaar!

Het was echt weinig moeite. Je kunt ook muffins kopen, maar dan ben je duurder uit. En muffins duren een half uur voor 12 muffins.

En dan de ultieme test: vonden de kinderen het lekker? Meestal delen de kinderen snoepjes uit. De meningen waren verdeeld. Sommige kinderen vonden het niet lekker, andere lustten er zelfs twee. Dat lijkt me een prima uitkomst.

Kopen of zelf doen? Wat doe jij voor je verjaardagstraktatie van je kinderen?

xoxo – Irene

Ook leuk om te lezen:

Advertisement

One thought on “Grijze jager schooltraktatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.