Rennen in de regen

20130913-163528.jpg
Het regent. Elke dag minstens een keer. Ik heb geen tijd om te wachten op dat de regen ophoudt. Ik heb namelijk boodschappen te doen, luiers te verschonen, baby’s te voeden, kinderen op te halen van school, eten te maken, voedsel van de vloer af te vegen en tegenstribbelende kinderen naar bed te brengen. Dus als het regent in het tijdsblok dat ik hen gereserveerd voor hardlopen, dan heb ik maar 2 keuzes: opgeven of gaan.

Optie 1: Opgeven
Doordeweeks pers ik dat hardlooprondje er een beetje tussen in het schema. We eten wat later, Mini slaapt wat later, maar het past. Net. Wanneer het met bakken uit de hemel valt, kan dat een teken zijn dat ik het wat rustiger aan mag doen en meer tijd mag nemen voor de andere onderdelen het schema. Op tijd eten, rustig eten en baby relaxt en op tijd naar bed.

Optie 2: Gaan
Mijn lichaam is gewend aan de gewoonte. Het kriebelt, ik word onrustig aan de gedachte dat ik niet kan lopen. Ik wil, ik moet van mezelf. Want die 10 kilometer komt steeds dichterbij en ik heb nog steeds niet het trainingsritme van voor de vakantie. Ook Manlief wil gaan, en met een maatje voor rennen in de regen is de keus zo gemaakt. We gaan gewoon!

Regen-ren-kleding
Een mooi moment om mijn wollen sportkleding eens uit te proberen. Ik heb een merino tanktop van Icebreaker gekocht ik Canada, die ik onder mijn longsleeve draag. Deze moet me warm en misschien wel droog houden. Eronder mijn Nike legend tights, en dan met mijn merino wollen hardloopsokken van Smartwool in mijn Kinvara’s. Die zijn niet waterdicht, maar mijn wollen sokken moeten mijn voeten warm en droog houden. Ik doe geen jas aan, want ik denk dat het ondanks de regen het nog te warm is en ik heb geen ademende jas.

Mijn wollen laagjes houden me lekker warm en voel niks kouds en nat aan mijn lichaam plakken, maar vergis je niet. Ik ben doorweekt na een half uur lopen. Mijn running hoodie van H&M plakt zwaar en koud aan mijn armen. Ik ben HEUL blij met mijn wollen laagjes!

Ren jij in de regen? En wat doe jij dan aan?

xoxo – Irene

One thought on “Rennen in de regen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.