Baby got swag – uniseks laarsjes van Easy Peasy

Baby got swag
Meisjeschoenen, werkelijk?

Easy Peasy Chobotte laarsjes Zara sweatvest Hema denim overhemd (vergelijkbaar bij Zara) Mexx longsleeve Zara ribcord broek, vergelijkbaar

Als kind van de jaren zeventig, voedde mijn moeder mij (en mijn zusje) zoveel mogelijk sekseneutraal op. Er hingen donkergroene Nijntjegordijnen in onze kamer, we droegen oranje tuinbroeken met okergele truitjes eronder en we speelden met poppen, auto’s en lego. Ze knipte onze haren kort en alleen met verjaardagen en Kerst kregen we een jurk aan. In de zomer met van die ajour kniekousen die steeds afzakten, in de winter met een maillot die je helemaal naar kriebelde. Geen wonder dat we aangezien werden voor jongetjes.

Smile!
Lange lokken en een paars shirt – is dit een meisje?

Met Mini is het dit nu andersom. Met zijn bos zachte bruine krullen, dat ik zo lang mogelijk laat omdat het zo lekker zacht en krullerig is, en zijn grote bruine ogen en lange wimpers  wordt hij vaak voor een meisje aangezien. In Nederland voorzichtig via de vraag: “Het is een meisje?” In Canada lief bedoeld met de kreet “Hey there, pretty little girl!”. Mensen, kom op. Mini zit in zijn jongenskleren en zijn boevenkop op in een jeansblauwe kinderwagen. Er zit niks meisjesachtig aan.

Manlief krijgt het er Spaans benauwd van. Hij doet er alles aan om Mini zo duidelijk mogelijk een jongen te laten zijn. Hij knipte de krullen van Mini kort (horror!). Hij bemoeit zich daarom nadrukkelijk met de kledingaankopen voor zijn mini-me. Er zijn al items geblacklist waarvan ik vond dat dat prima kon. Bijvoorbeeld een rood capuchonvest van ons nichtje. Of een baggy spijkerbroek met een piepklein donkerpaars sierstikseltje. Hij denkt ongetwijfeld het zijne van de baby Uggs die we als kraamcadeau kregen (Voor Meisjes!) maar ja, een gegeven paard…

Ikzelf krijg juist een beetje jeuk van al die stoere, blauwe, grijze en groene kleertjes voor jongens. Met uitsluitend auto’s, boten , dino’s en ridders. Wist je dat vroeger roze een kleur voor jongens was en blauw voor meisjes? Omdat roze de afgezwakte kleur is van rood, wat staat voor daadkracht, wat tekenend is voor jongens. En  blauw de kleur is van reinheid en dus tekenend is voor meisjes. Net zo gender-biased natuurlijk. Rood, geel, oranje, ik vind het vrolijke kleuren die heel leuk zijn voor jongens en meisjes. Roze en paars zijn misschien wat lastiger, maar een babyroze overhemd, een neonroze poloshirt, een pauselijk paarse chino, dat kan allemaal nog in mijn boekje. Hangt vooral van de snit en de print af.

Nu heb ik in mijn ogen de perfecte eerste loopschoentjes voor de winter voor Mini gekocht. Deze wollen leren laarsjes van Easy Peasy zijn boterzacht, superwarm, hebben een ultraflexibel dun rubberen zooltje en een handige sluiting aan de achterzijde zodat bolle en kromme babyvoetjes er makkelijk inpassen. Dat laatste is belangrijk, want Mini knijpt zijn voetjes samen zodra hij zijn schoenen aan moet.

Ik zie het al helemaal voor me: de groene parka-jas van zijn nichtje, longsleeve met tof printje, denim overhemdje open erover, gekleurde chino, leren laarsjes, beanie mutsje op. Baby got swag! Maar Manlief zal zeggen: Meisjesjas! Meisjesbroek! Meisjesschoenen! En ik denk: je moest eens weten. Als we een meisje hadden gehad dan had ik haar hetzelfde aangedaan. Groene parka-jas, longsleeve met lief printje, denim overhemdje eronder, gekleurde chino, leren laarsjes, beanie mutsje op. En dan had jij het recht tegenovergestelde gezegd.

Maar goed, zo erg is het allemaal niet. Ja, ik zal met pijn in mijn hart de mooiste babylaarsjes OOIT terugbrengen. En dan bestel ik daarna de baby Adidas Dragons die Manlief zijn goedkeuring wel weg kunnen dragen. Daarna gaan we samen naar de Zara voor een setje nieuwe mini-Manlief kleren. En de  volgende keer zorg ik dat oma die laarsjes kado doet. En de bon kwijt raakt. Zodat we ze niet kunnen weigeren.

Hoe kleed jij jouw dreumes jongen? Uniseks of Gender-specifiek?

xoxo – Irene

8 thoughts on “Baby got swag – uniseks laarsjes van Easy Peasy

  1. Super leuke laarsjes! Ik kleed mijn zoontje (2) wel graag een beetje stoer. Maar gebruik daar gerust een t-shirt, vestje of broekje voor die eigenlijk van de meisjes-afdeling komt. Ik vindt Mini super leuk gekleed!

    1. Dank je Nicolette! Gebruik je ook wasbare luiers? Want ik denk dat zijn wasbare luierkontje niet in een legging past… Ik koop vaak baggy jeans of harembroekjes.

  2. Mijn zoontje trek ik gerust een knal roze tshirt aan op een stoere spijkerbroek. Ook een paars shirt (met juiste print) vind ik hartstikke leuk voor stoere jochies. Ik moet wel zeggen dat ik bij lila de grens trek, maar dat is ook grotendeels zo omdat hij en lijkbleek door lijkt 😉

    1. Leuk om te horen! Voor grotere kids heb ik idd wel mooie hardroze truien enzo gezien, maar voor dreumesen nog niet. Waar shop jij het liefste voor je ventje?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.