R.I.C.E to the occasion – van blessureleed een deugd maken

20131002-211537.jpg

Ik schreef eerder dat ik mijn eerste blessure opliep na een duurloop met heuvels (lees de blog: 5 Tips Tegen Barefoot Running Blessureleed). Deze week breng ik het principe RICE in praktijk, de standaard oplossing voor blessureleed, in afwachting van mijn afspraak met de fysio. Dat zie er zo uit:

1. Rust

Lekker met Mini op de bank knuffelen in plaats van hardlopen, dat is heerlijk!

2. IJs

Er liggen nog icepacks in de vriezer tegen de shin splits van Manlief. 15 minuten met de icepacks tegen mijn pijnlijke pootjes doen wonderen. Dat, en een mini-pint Magnum Vanilla Chocolate natuurlijk!

3. Compressie

We hebben drukverband in huis. Ik kijk een YouTube filmpje hoe je een drukverband moet aanleggen. Ziet er niet uit als iets wat je zelf kunt doen. Daarom blijft het drukverband in de verpakking.

4. Elevatie

Dat is chique voor hoog houden. Dat kunnen Mini en ik als geen ander, zeker nu we een avondje de bank voor ons zelf hebben. Lekker gestrekt samen op de bank, met onze Indische blote kaki’s!

Wat is jouw recept tegen blessures?

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.