Uit eten: Fish and Chips

20131006-205112.jpgManlief en ik kijken naar een herhaling van Masterchef Australia. Het is een masterclass-aflevering, waarbij Greg en Matt hun versie van Fish and Chips maken. We kijken elkaar aan. Soms eet je ergens zo goed, met de bijbehorende ambiance, dat je het nooit meer vergeet. En dat is niet perse in altijd in een duur restaurant. Zo aten we tijdens onze vakantie in Canada bij een kleine snackkar de beste Fish and Chips ooit. OOIT. Ik bedoel zo goed, dat je ervoor terug gaat.

Ik zou zonder moeite 8 uur vliegen, 2 uur met de ferry en 4 uur rijden voor de Fish and Chips van Big Daddy’s Fish Fry in Tofino.

De versgebakken stukken kabeljauw, schelvis en zalm, gecombineerd met gamba’s in een luchtig en knapperig bierbeslag zijn ongevenaard. De vis is knettervers, precies net gaar. Zachte witte vis, malse gamba’s die niet zijn voorgekookt. Huisgesneden en gebakken dikke frieten. En voor degenen die niet alles uit de frituur willen hebben zijn er vistacto’s: zachte taco’s gevuld met ananassalsa en vis naar keuze.  En alles komt in een vrolijk gekleurd plastic mandje, met een bont geruit vetvrij papiertje erin.

Big Daddy’s Fish Fry is niet veel meer dan een food truck met een terras ervoor. Op wat houten vlonders staan een aantal picknicktafels met parasols tegen de zon. Uiteraard staat er standaard azijn naast de peper en zout op tafel. Op het houten hek om het terras heen hangen plantenbakken met geraniums. Het is de ideale hippie chic snack shack.

“Daar heb ik trek in”, zegt Manlief, terwijl hij wijst naar de Fish and Chips van Masterchef. We weten allebei dat hij de Fish and Chips bedoelt van Big Daddy’s. Maar waar haal je zoiets in Rotterdam en omstreken? Een snelle zoektocht op Google brengt ons bij Nemo’s Fish & Chips. Een snackbar met een vismenu erbij, zou laat het zich het beste omschrijven. We wagen de gok en gaan er heen.

Om samen naar de stad te rijden met de herinneringen aan onze vakantie in onze gedachten is heerlijk. Dat kunnen we helaas niet zeggen van de Fish and Chips van Nemo. Beter investeren we in een friteuse en een paar experimenten met het recept van Gregg en Matt.

Kwantiteit over kwaliteit
Kwantiteit over kwaliteit`

Weet jij waar je goede, authenthieke Fish and Chips kunt eten? Ik ben benieuwd naar je tips!

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.