Een nieuwe 30 dagen uitdaging: koop niets nieuws

De afgelopen week ben ik nog braaf doorgegaan met mijn eerste 30 dagen uitdaging door dagelijks te bloggen. Is het echt een gewoonte geworden? Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik denk dagelijks aan onderwerpen om over te bloggen en ervaar genoeg inspiratie. De discipline, tijd en energie die ervoor nodig zijn om een goede en naar mijn idee interessante blogpost te schrijven maken het af en toe een corveeklusje. Dus ja, ik ervaar het als een dagelijks onderdeel en een routine om te bloggen. Maar ik ben nog geen blogging junkie zoals ik een hardloopjunkie geworden ben, dus nee?

Na het afronden van mijn bloguitdaging ben ik ook bij mezelf te rade gegaan of ik ook door wilde gaan met (dagelijks) bloggen. Maar de vraag ‘wil ik schrijven?’ heeft ook een spiegelbeeldvraag aan jullie, mijn lezers: ‘wil ik gelezen worden?’

Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie mening. Vul de poll in of laat een reactie achter!

In afwachting van jullie antwoorden ben ik stiekem begonnen met een nieuwe 30 dagen uitdaging. Bijna elke maand is een themamaand en deze oktober is de maand van Het Consuminderen, of de Koop Niets Nieuws maand. 30  dagen niets nieuws te kopen, dat is voor deze shopaholic niet niks! Nu ik het V&D Prijzencircus en De Drie Dwaze Dagen heb overleefd, durf ik inmiddels wel publiekelijk deze uitdaging aan te gaan. Met de volgende (zelf opgestelde) regels, dat dan weer wel:

  1. Tweedehands aankopen zijn toegestaan.
  2. Vervangingsaankopen voor huishoudelijke apparaten zijn toegestaan. Ik bedoel, wat als de wasmachine stuk gaat?
  3. Aankopen voor de kinderen zijn toegestaan. Mijn arme bloedjes van kinderen zouden niet moeten lijden onder dit sobere regime van moeders. Goede moeders geven immers hun kinderen alles wat ze nodig hebben, niet waar?

Ik heb me nog niet uitgeschreven voor al de e-mailnieuwsbrieven van online winkels die je toch wekelijks een kortingscode mailen. Ik gooi de mailings wel direct in de prullenmand, ook al zie ik in de onderwerpregel dat de mailing een kortingscode bevat.

Andere taktieken heb ik nog niet uitgewerkt. Voorlopig hou ik het op onthouding. We zullen zien hoe sterk de ontwenningsverschijnselen zijn!

xoxo – Irene

3 thoughts on “Een nieuwe 30 dagen uitdaging: koop niets nieuws

  1. Leuke uitdaging! Ben benieuwd, gaat je vast lukken! Zo had ik mij na de zwangerschap voorgenomen een jaar lang geen nieuwe kleding (voor mezelf) te kopen. Mijn eigen garderobe was immers eigenlijk weer nieuw voor me, na al die positiekleding. Ik heb veel weggegeven en draag nu dus gewoon wat ik heb (en dat is nog best veel), ik vind het echt een bevrijding! Het geeft me een heel rustig gevoel dat ik al die winkels nu gewoon voorbij kan lopen. Kopen voor de kids blijft natuurlijk wel heel leuk 🙂 Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.