Dagje uit: Pixar 25 years of animation

Zus neemt Junior mee naar de tentoonstelling “Pixar: 25 years of animation” als verjaardagscadeau. En omdat wij zo’n kleffe familie zijn, gaat de rest van de familie gezellig mee! De tentoonstelling bestaat uit schetsen, studies, storyboards, colour scripts en 3D-modellen van alle Pixar films: Toy Story, Monsters & Co, A Bug’s Life, Cars, Finding Nemo, The Incredibles, Ratatouille, Wall-E, Up! en Brave. Er is een bioscoop met een documentaire, verschillende films over hoe de animaties tot stand komen en een paar schermen met story reels en animated shorts. Interessant studiemateriaal voor onze stop-motionfilmmaker.

Maar het allergaafste vinden we stuk voor stuk de zoetroop. In de auto naar huis discussieren we over welke Pixar-film we onze favoriet is. Wall-E en Up! voor de emotie, Ratatouille voor de prachtige getekende Parijse achtergronden en het levensecht getekende eten, The Incredibles voor de James-Bond verwijzingen…. We zijn er nog niet over uit.

Wat is jouw favoriete animatiefilm?

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.