Mini go happy

Consuminderen: de laatste loodjes wegen het zwaarst

Mini go happy

Koop 30 dagen niks nieuws. 30. Niet 24. Niet tot aan de volgende salarisstorting. Nee, een volle maand niks nieuws kopen. Weet je hoe lastig dat is?

Waarschuwing: winterspullen voor de kids.

Eerder kocht ik al een loodgordel voor Junior voor zijn nieuwe hobby (lees er over in: Leren duiken en onbewust consumeren). Die aankoop kon ik nog motiveren onder het mom ‘Valt in de categorie Onderwijs en Sport’. Deze week moet ik mezelf echter een officiële waarschuwing geven. Ik kocht namelijk een ski-overall voor Mini en een skibroek voor Junior. Onder de hilarische weersomstandigheden van afgelopen donderdag, toen het 18 graden was!

Maar zoals andere moeders zullen weten, een winterjas koop je anticyclisch. Om een of andere duistere reden, moet je zodra de wintercollectie in de schappen hangt een winterjas voor je kids scoren. Want als je wacht totdat het echt koud wordt, dan zijn ze namelijk volledig uitverkocht. Dus koop je als goede moeder een winterjas in augustus. Of vooruit, begin september. Niet later! Waarom maken we elkaar zo gek met deze winterjassenwedloop, net zoals we dat deden met crèche wachtlijsten, of nu met wachtlijsten voor basisscholen?

Ik had gehoopt deze wedloop over te slaan, zeker nu ik de mazzel had dat Junior zijn winterjas van vorige winter nog paste. Die hadden we op de groei gekocht, en gelukkig heeft hij nog geen groeispurt gehad. Dat redden we nog prima tot aan de uitverkoop. Ook Mini zijn winterjas had ik (per ongeluk) op de groei gekocht. Dan moet het consuminderen geen moeite kosten, of wel?

We hebben echter met onze Frans-Hongaarse vrienden afgesproken om een weekendje met hun in de Zwitserse sneeuw door te brengen. Daarvoor hebben de jongens nog wat extra’s nodig. Voor Junior een skibroek, waarmee hij ook lekker kan gaan schaatsen. En voor Mini een tochtvrij skipak, waarmee hij ook lekker warm in de kinderwagen en op de fiets zit. Dat weekendje staat gepland voor februari, maar als er dan nu een aanbieding komt…. Bij de Lidl verkochten ze afgelopen week winterkleding voor kinderen. Een skipak voor 10 euro, een skibroek voor 15 euro. En als ik dan de beste consumeren-smoes mag roepen:

Je bent een dief van je eigen portemonnee, als je dit laat schieten!

En zoals je merkt, ben ik niet vies van een rondje serieus budgetshoppen. Zeker als het gaat om seizoensaankopen voor de kids die maar seizoen meegaan.

Gele kaart: panty’s van Hema

Een dag later was het helemaal aan. Date night en niks om aan te trekken… Gelukkig wist ik mezelf te vermannen en een setje uit mijn kast te trekken. Dat is dan weer een voordeel als je zwanger bent geweest en niet meer regelmatig uit gaat: ziet die stapkleding er ook als nieuw uit! Ik vond een zalmroze zijden jurkje van Made, die ik combineerde met een zwarte riem, nude suède kitten heels van Tod’s, mijn kristallen trouwoorbellen en een zwart zijden manteltje van H&M. Helaas geen foto, dat streetstyle bloggen waarin je je voordoet als model is niet aan mij besteed.

Maar…. het is geen zomer meer. Dus moet ik echt een panty aan. En in mijn mama kast is in geen velden of wegen een dunne panty te bekennen. Dus. Op naar de Hema. 8 euro afgerekend voor 2 paar natuurlijke panty’s en 2 paar grijze. Is de voorraadkast ook weer gevuld.

Heb jij wel eens 30 dagen lang niks nieuws gekocht?

xoxo – Irene

Ook leuk om te lezen

2 thoughts on “Consuminderen: de laatste loodjes wegen het zwaarst

  1. Ah ja joh, niet te zwaar aan tillen, hoor. Wat moet dat moet. Zeker met kleine kinderen is dit een hele lastige challenge. Kritisch kopen is al heel wat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.