Vega voor Jongens

Vega boys: Bloemkool en kikkererwtencurry

Bloemkool en kikkererwtencurry

Ik probeer tenminste 1 keer in de week vegetarisch te koken. Dat gaat me gemakkelijker af dan het streven om tenminste 1keer per week vis te koken. Mijn mannen zijn namelijk verstokte vleeseters. Maar lang leve de wereldkeuken! Indiaas is een perfecte manier om een vegetarische maaltijd aan de jongens voor te schotelen.

Het recept

 • 1 rode ui
 • handje rozijnen
 • 1 tl garam massala
 • bloemkool, in roosjes
 • 1 blik kikkererwten (400g)
 • 1 pot Patak’s Mild Curry saus
 • 250 ml water
 • 200g zachte geitenkaas
 • 30g amandelschaafsel
 • 1/2 bosje koriander, fijn gesneden.
 • meergranenrijst
 • naanbrood of pitabroodjes

Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Fruit de ui met de rozijnen in 2 el olie. Voeg de bloemkoolroosjes toe. Bak gedurende 5 minuten, voeg daarna de garam massala toe. Voeg de pot currysaus toe en zoveel water dat de groenten onder staan. Laat voor 15 minuten sudderen op half vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de kikkererwten en de steeltjes van de koriander toe aan bloemkool. Meng goed door en doe het over in een ovenschaal. Brokkel de geitenkaas over de curry. Bak gedurende 15 minuten in de oven.

Kook intussen de rijst, of bak broodjes af. Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Schep de rijst in een diep bord en de curry erover. Garneer met geroosterde amandelen en koriander naar smaak.

Het oordeel

Junior eet zonder moeite de curry en dipt blij zijn broodje in de saus. Natuurlijk vist hij de ui uit zijn bord, want daar houdt hij niet van. Ook van de meergranenrijst is hij geen fan. Het is een mengsel van witte rijst, zilvervliesrijst, wilde rijst en gerst. Behalve de witte rijst, vindt hij dat niet lekker.

Mini vindt de rijst en de kikkererwten wel lekker. De kikkererwten eet hij gemakkelijk van de lepel, of vist hij met zijn handje (met pincetgreep!) uit zijn bordje. Bloemkool is minder populair, dat spuugt hij na het kauwen weer uit. Het pitabroodje vindt weer wel gretig aftrek.

Heb jij nog goede vegarecepten voor je man en kinderen? Laat het me weten!

xoxo – I rene

3 thoughts on “Vega boys: Bloemkool en kikkererwtencurry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.