BGL13 Raceweek voorbereiding

Maandag – nog 6 dagen

Zondagavond heb ik de chocoladebietencake uit het Hardloperskookboek gebakken. Volgens datzelfde kookboek is het het beste om chocolade ‘s ochtends te eten. Zo haal je het meeste voordeel van het gelukzalige gevoel dat je van chocolade krijgt én heb je de hele dag de kans op het vet te verbranden. Mooi excuus om een dikke plak cake met roomkaas erop als ontbijt te nemen.

Bietensap zou je helpen beter te presteren. Ik dronk een week voor mijn 10k wedstrijd tijdens de Vredesloop elke dag 2 glaasjes bietensap en liep toen zonder al te veel moeite naar 53:23, ver onder mijn doeltijd van 55 minuten! Reden om het deze keer weer te proberen. Eén waarschuwing. Echt lekker is het niet. Ik heb een fles bietensap bij De Tuinen gekocht en achterin in de koelkast gezet. Koud is namelijk nog te doen. Dit keer heb ik een pak granaatappelsap erbij gekocht om te mixen. Best lekker zo!

‘s Avonds geef ik Sh’Bam les op de sportschool. Geen volledige rustdag dus, maar een crosstrainingdag met 45 minuten cardio. Tijdens deze danscardio merk ik dat mijn heupen door het hardlopen toch stijver zijn geworden. Hartstikke nuttig dus, zo’n salsadansje tijdens deze work-out!

Dinsdag – 5 dagen te gaan

Ik moet me inhouden om niet te gaan lopen, want rust is belangrijk.  Maar ik heb me intussen aangemeld voor de #whywait uitdaging van hardloopblog Girls Love 2 Run. Het doel is om ondanks de feestdagen 70 kilometer in december te lopen. Dat is om en nabij 18 kilometer per week, iets wat ik normaal gesproken prima moet redden. Zeker deze week, waarin ik zondag 15 kilometer loop. Maar er is niks zo sexy als een vers nieuw doel. In mijn boekje in ieder geval. Het kriebelt en het jeukt. Bovendien kan ik de afleiding workwise ook wel gebruiken. IK WIL LOPEN.

Had ik je al gezegd dat ik een hardloopjunkie was?

Gelukkig komt mijn pakketje van Reebok binnen. Shopafleiding! Ik heb voor Sh’bam te gave schoenen gekocht. Halfhoge danssneakers met gouden details. Extra verrassing: een extra set gouden(!!) veters. Me is gettohappy! Maar dan passen: te groot…. Sucks. Gelukkig is mijn dansbroek wel ok.

Ik verwerk mijn shopverdriet en hardlooponthouding met 2 afleveringen Homeland en een zak bugles en roomkaas.

Woensdag – nog 4 dagen

Waar zo’n grote luiertas van Fab allemaal niet goed voor is! Ik stouw mijn tas vol met hardloopspullen, want het plan is om tijdens de lunch een Rondje Bruggen te lopen. Voor de niet-Rotterdammers: een ultrapopulair rondje met spectaculair uitzicht op Rotterdam over de Maasboulevard, Willemsbrug, Rosestraat en Erasmusbrug. Het rondje zelf is 3, 5 kilometer. Ik maak er met ernaar toe en teruglopen van mijn werk precies 5 kilometer van. Hoe perfect is dat?

Volgens mijn trainingsschema zou ik dit rondje ultrarelaxt moeten lopen. Ruim 30 minuten over 5 kilometer, dat is de bedoeling. Maar dat is me nog nooit gelukt. Komt het door het uitzicht, de andere lopers die ik stiekem toch wil bijhouden of inhalen, de stress om op tijd weer terug te zijn? Ik weet het niet. In ieder geval. Nike+ logt een nieuw pr (niet helemaal waar, maar vooruit) voor 5k, ondanks bruggen en tegenwind. Dat biedt hoop voor de Bruggenloop!

Donderdag – nog 3…

Wow. Ben ik blij dat ik een rustdag heb ingepland! Wat een takkeweer. Vandaag is het Sinterklaasavond, een mooi excuus om lekker thuis te blijven terwijl Mini en nichtje Curly als een bezetene door de pakjes heen razen. Voordat ik in truffelkruidnootjesaanvalmodus ga, eten we eerst nog wortellinzensoep (geimproviseerd zonder recept), pompoen-stiltonquiche naar recept van Ottolenghi en gebraden buikspek uit het novembernummer van Delicious. Best wel culi van mezelf, al zeg ik het zelf!

Vrijdag – nog 2…

Zus en ik hebben een laatste rondje Bruggen als trainingsloopje voor dé Bruggenloop gepland. Om half 6 staat ze voor de deur van mijn werk en lopen we via de Leuvehaven één van de twee bekendste looproutes van Rotterdam. Het is donker en de lichtjes op de Maasboulevard en de uitgelichte Erasmusbrug zien er indrukwekkend uit. Wat woon ik toch in een gave stad! Hoewel het flink waait, valt de kou best mee. Zus loopt voor het eerst de Erasmusbrug op, en dat is best pittig, zeker met de tegenwind. Ik dender volg gas de brug af. Ik heb vertrouwen voor zondag! Onze Nike+app lijkt wat kuren te hebben, maar dat mag de pret niet deren. Dit is een heerlijk loopje.

Zaterdag – nog 1!

Helaas, mijn bietensap is voortijdig op. Door de combinatie met granaatappelsap ben ik eerder door mijn fles heen dan mijn week. Vandaag ga ik naar een high tea verjaardag, een perfecte manier om chic koolhydraten te stapelen. We eten bij Lente in Roosendaal die een heerlijke huisgemaakte en biologische high tea serveert: boerenboterhammen met carpaccio, huisgemaakte eiersalade, oude kaas en chutney; chocoladenotentaart, cheesecake en een key lime pie cupcake; courgettecake, quiche en natuurlijk scones met verse jam en clotted cream. Jum!

Nu nog een nachtje goed slapen, race gear tijdig klaarleggen en op tijd weg. Gaat het helemaal goed komen!

Hoe bereidt jij je voor op een hardloopwedstrijd? 

xoxo – Irene

2 thoughts on “BGL13 Raceweek voorbereiding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.