Baby got swag: Chicco Galix bergschoenen

20140125-134533.jpg

Chicco? Is dat niet veelkleurig plastic kinderspeelgoed? Dat net niet Fisher-Price merk? Had je er ook niet buggy’s en autostoeltjes van? In ieder geval neemt de Italiaanse fabrikant voor baby’s een tweede rang plek in mijn hersenen. Het is niet bepaald Nike, zeg maar. En dan maken ze ook nog eens kinderschoenen! Dat kan niet goed zijn. Of wel?

Speld in de hooiberg: dun en flexibele zool

Misschien ligt het aan mijn Indische achtergrond. Blote kaki’s, weet je wel? Of omdat ik fan ben van barefoot running. Niet dat ik barefoot loop, maar ik sinds Born to Run van Christopher Mcdougall ben ik wel aanhanger van het principe. Met mijn minimalistische hardloopschoenen doe ik volgens mijzelf een stap in de goede richting. In ieder geval. Voor Mini wil ik loopschoentjes kopen die de ontwikkeling van zijn voet stimuleren. Dat betekent zo barefoot mogelijk. En dat betekent:

  • Brede voorvoet voor ruimte voor de tenen
  • Flexibele zool voor soepele afwikkeling van de voet
  • Dunne zool voor grondcontact en ontwikkeling voetspieren

Een volledige checklist voor goede kinderschoenen maakte ik al in mijn review van Adidas Original Dragon.

Nou, veel geluk met zoeken. Dat is echt een speld in de hooiberg, helemaal als ook een beetje hippe schoenen wilt. De meeste schoenmerken hanteren het principe ‘Shrink it’ voor hun kinderschoenen. Maar vaak niet goed genoeg.

Chicco Galix bergschoenen

Lang leve Google, want daar waren ineens de Chicco Galix bergschoenen. Mini Timberlands, maar dan niet van Timberland. Brede voorvoet, check. Flexibele zool, check. Dunne zool, check. Als extraatje hebben de binnenzooltjes speciale massagekussentjes die de ontwikkeling van de voetholte extra moeten stimuleren. De laarsjes zijn van suède en leer, met een rubberen zool. Aan de zijkant zit een rits, zodat je het laarsje makkelijker kunt aantrekken. Handig voor voetjes met een hoge wreef!

Mini loopt meteen weg met zijn stoere bergschoenen. En gelukkig keurt Manlief deze winterlaarsjes wél meteen goed. Het enige wat minder tof is aan deze schoenen, is de prijs. De adviesprijs voor deze schoenen is € 64,95. Gelukkig heb ik nog een Zalando kortingsbon op zak!

Waar scoor jij goede en hippe kinderschoenen?

xoxo – Irene

One thought on “Baby got swag: Chicco Galix bergschoenen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.