5 Beauty Tips Voor Slapeloze Moeders

Het is bijna 18 maanden geleden dat ik langer dan 6 uur achter elkaar sliep. Ik plak Mini gemiddeld 3 keer per week denkbeeldig achter het behang. Vannacht was het zelf zo erg dat ik hem toebeet: “Houd op. Houd op. Ga slapen. GA SLAPEN.” Maar een slecht slapend kind is in mijn ogen net als slecht weer: niks aan te doen. Dus rol ik brak uit mijn bed en probeer er het beste van te maken. Vijf tips hoe je de dag door komt na weer een nacht niet geslapen te hebben.

1. Heb een kapsel

1. Heb een kapsel. Scheelt echt al een hoop!
1. Heb een kapsel. Scheelt echt al een hoop!

Het afgelopen jaar had ik haar, maar geen kapsel. Een combinatie van het willen laten groeien, geen tijd kunnen/willen nemen voor een afspraak bij de kapper, mezelf het toch niet waard vinden… FOUT. Als je jezelf niet wil laten meesleuren in het drama van Slapeloze Nachten, zorg dan voor goed haar op je hoofd. “Ja maar lang haar is zo lekker makkelijk, want dat doe ik zo handig even snel in een staart…”. Die vette lokken die zo troosteloos langs mijn gezicht hingen maakten de tragedie van Voortdurend Slapeloze Nachten alleen maar erger. Je ziet eruit hoe je je voelt, je voelt hoe je eruit ziet. En dat helpt niet.

En nee, je hoeft geen kek kort mamakapsel. Het hoeft echt niet zo kort geknipt dat het ‘Ik ben van middelbare leeftijd’ schreeuwt. Maar geloof me. Je wilt jezelf het plezier gunnen van goed haar. Een kapsel dat met 5 minuten föhnen droog is en met een klein beetje stylingproduct naar keuze klaar is. Want met goed haar is make-up namelijk optioneel. Waarom is dat handig? Make-up kost namelijk veel meer tijd, en die heb ik in het ochtendspitsuur niet!

Onderhoud: 1x per 6-8 weken, afhankelijk hoe snel je haar groeit.

2. Doe je wenkbrauwen

2. Open je blik met wenkbrauwen
2. Open je blik met wenkbrauwen

Even eerlijk. De laatste keer dat ik mijn wenkbrauwen bijwerkte, was voor kerst. Dat is ook al weer een maand geleden. Maar wat je wenkbrauwen epileren een wereld van verschil maken! Goed geëpileerde wenkbrauwen geven je een instant open en wakkere blik. Ja, inderdaad. Wakker.  Heb je nog geen eens make-up voor nodig, dus dit scheelt weer tijd in je ochtendritueel.

Onderhoud: 1x per 4-6 weken,

3. Zorg voor je huid

3. Zorg voor je huid
3. Zorg voor je huid

Vermoeidheid is funest voor mijn huid. En dan heb ik het nog niet eens over de overbekende donkere kringen en dikke wallen onder de ogen. Nee, mijn huid wordt er vettig en vlekkerig van. Jottem. Ik lijk wel weer een puber! Daarom investeerde ik in een luxe ochtendritueel (lees: Mamamoment:  Shisheido Ibuki ochtendritueel) die bestaat uit een goede face wash, een reinigingslotion en een goede dagcrème. Mijn gezicht was ik onder de douche, en het smeerritueel kost nauwelijks tijd. Gelukkig heb ik niet zo’n last van een wallen, maar een goede oogcrème is als Ouder Met Slapeloze Nachten een investering die zich echt terugverdient. Een goede huid helpt je weer in de ochtendspits, want ook weer geen make-up nodig!

Voor degenen die van smeren houden: voor de nachtdienst je gezicht insmeren met nachtcrème schijnt preventief te werken. Maar ik rol van mijn avondtukkie op de bank meteen door naar bed (met een beetje geluk zonder Mini). Dus ik zou je het niet kunnen vertellen.

Onderhoud: dagelijks 5-8 minuten.

4. Fake it until you make it

4. Fake it until you make it
4. Fake it until you make it

Hier heb je ‘s ochtends wel tijd voor nodig. Zet je schaamte opzij en doe het onderweg naar je werk. Ja, ook gewoon in de trein of metro.  Of loop rechtstreeks door naar de wc op je werk en doe het voordat je je collega’s begroet. Ik gebruik deze strategie alleen voor belangrijke dagen op mijn werk, en houd hem dan zo kort mogelijk:

  • Foundation
  • Bronzer/Blush
  • Mascara
  • Lipgloss of Lipstick

Onderhoud: 5-8 minuten

5. Lach!

Relax Mama! Nachtrustbingo
5. Lach. Bijvoorbeeld door leuke berichten van Relax! Mama

Een lach verlegt de aandacht van je vermoeide ogen, je vale huid en je vette haar. Een lach prikkelt je gezichtspieren en maakt je wakker. Een lach verdrijft je chagrijnige humeur. Begin je dag met een kop thee of koffie en iets waarom je moet lachen. Ik word altijd vrolijk van de berichtjes op mijn Facebook tijdlijn van De Club Van Relaxte Moeders en The Ugly Volvo.

Onderhoud: dagelijks 5 minuten

En wil het allemaal niet lukken: Je bent echt niet de enige moeder die niet slaapt en er ook zo uit ziet. Bovendien gaat deze dag ook gewoon weer voorbij!

Hoe camoufleer jij een nacht slecht slapen?

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.