Wintersport voorbereiding voor newbies

In september ontmoetten wij onze Frans-Hongaarse vrienden uit Zwitserland nog halverwege in Frankrijk. De locatie van de wintereditie is een no-brainer, die vindt natuurlijk plaats in Zwitserland! Sneeuw, kaasfondue, wijn, raclette zijn in ieder geval vaste ingrediënten. Bovendien gaf ik toe aan een langdurige wens van Manlief en Junior. We gaan ook skiën! Daarmee wordt een winters wijnweekend ineens een wintersport break. Dat doen we natuurlijk niet zonder voorbereiding.

Skilessen

Skiles Snowworld Zoetermeer

Als onderdeel van de voorpret en omdat het zowel voor Manlief als mezelf onze eer te na is om als complete probies op de piste te staan, sturen we onszelf op skiles. De 3 weken voorafgaand aan onze wintersport ontgroening boekten we privéles in Snowworld Zoetermeer en De Uithof in Den Haag. Waarom op twee locaties? Budget! Alles is goedkoper in De Uithof: skipas, materiaalhuur en lesgeld. Helaas konden we niet op onze eerste lesdag in Den Haag terecht. Een skiles kost bij De Uithof in totaal:

  • Lesgeld 40 euro
  • Skipas 16/11 euro
  • Materiaal 7,50 (kinderen inclusief helm)
  • Totaal 65,50 voor 2 volwassenen en 1 kind

Als familie is privéles een prima optie, want het is bijna net zo duur als groepslessen. Het voordeel is dat je in een kleiner groepje les krijgt, waardoor je meer bezig bent en sneller leert. Manlief, Junior en ik skieden aan het einde van onze eerste les al van bovenaf de piste in bochtjes naar beneden!

Ski stuff

Ski Stuff Sale Finds

Voor Manlief kwam een lange gedroomde wens in vervulling: wintersport als onderdeel van onze vakantieplannen. Meteen de dag na onze eerste skiles bezegelden we dat plan door een diepteinvestering. We kochten onze eigen skigear. In de koopjeshal van Daka en met wat extra afdingen door Manlief scoorde ik:

Ook Manlief scoorde voor eenzelfde bedrag nieuwe skischoenen, skis en skistokken. Voor Junior gaan we na adviezen van wintersportveteranen op zoek naar tweedehandsspullen.

Hoe bereid jij je voor op wintersport? En de hamvraag: huren of kopen?

xoxo – Irene

6 thoughts on “Wintersport voorbereiding voor newbies

  1. Wintersport whoehoe, zin in!!! Ik bereid me eigenlijk niet echt meer voor… Ik koop wel altijd Sun van Jil Sander (gekke gewoonte), van Garnier een stik voor mijn lippen en een goede dagcrème. Wij gaan eigenlijk elk jaar dus lessen en spullen kopen is niet echt meer nodig. Op sneeuwkettingen na… Al heb ik dit jaar wel een nieuwe jas gekocht waar ik heel erg blij mee ben. Mijn snowboard of ski’s huur ik daar altijd. Wij gaan meestal naar Tsjechie en daar kost het echt niets. De jaren dat we naar Zwitserland en Oostenrijk zijn geweest leende ik altijd een snowboard of ski’s van een vriendin. Heel veel plezier alvast!! Weet zeker dat je echt gaat genieten! With love ♥S.

    1. Goede lippenbalsem, goed idee!! De vellen hangen er in de winter zelfs zonder wintersport al aan. Volgend jaar iets budgetvriendelijkers uitproberen, Zwitserland is leuk maar duur inderdaad.

  2. Wintersport whoehoe, zin in! Ik bereid me nooit echt voor omdat we eigenlijk elk jaar gaan dus ik hoef meestal niks te kopen. Al heb ik dit jaar een nieuwe jas erbij gekocht waar ik heel erg blij mee ben. Het enige wat ik eigenlijk elk jaar koop is een goede dagcrème, sneeuwkettingen, lippenstick van Garnier en Sun van Jil Sander (gekke gewoonte). Snowboard en ski’s huur ik meestal daar. Wij gaan bijna elk jaar naar Tsjechie en daar kost het echt geen drol! Have fun alvast! Ik weet zeker dat je gaat genieten! With love ♥ S.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.