Weekendje weg met kids – Sneeuw in Zwitserland

Locatie, locatie, locatie

Tsja, heel Zwitserland zit vol met bergen en wintersportgebieden. Waar gaan we dan heen? Voor onze Zwitserse vrienden is het een thuiswedstrijd, dus voor hen maakt het niet uit. We kiezen voor de Junkfrau Region, vlak onder Bern. De voordelen van dit skigebied zijn:

 • Uitzicht op 3 van de mooiste bergen van Zwitserland (Junkfrau, Monch, Eiger)
 • 8 uur rijden vanaf huis (850 km)
 • Kindvriendelijke pistes
 • Verschillende off-piste activiteiten

Gelukkig gaan we maar een lang weekend, want Zwitserland is een duur land in het algemeen en dat geldt dus ook voor alle wintersportactiviteiten. Zo kost een skipas 50 tot 60 euro per dag!

Luxe chalet

swiss-holiday-house02-Jan.-13-19.50

We lieten onze native speaking locals weer het werk doen om een chalet te vinden waar 2 gezinnen in konden. En uiteraard kwamen ze met een chalet op de proppen die wij nooit hadden kunnen vinden! Dit keer was het wel een uitdaging, want de meeste chalets zijn in verband met het wintersportseizoen alleen voor een hele week te huren. Toch vonden onze vrienden dit last minute huis in Wilderswil, een dorp vlak onder Interlaken en op een half uur rijden van skigebieden  Grindelwald en Kleine Scheidegg (Männlichen). Dit huis kost 1000 euro voor een lang weekend, maar dan heb je wel:

 • 2 slaapkamers met tweepersoonsbed
 • een slaapzolder met een stapelbed en eenpersoonsbedden
 • 2 badkamers met whirlpools, 1 met regendouche  en 1 met sauna
 • tuin met schommels en boomhut

Briljant toch!

Sneeuwactiviteiten voor kids

Onze Frans/Hongaars/Zwitserse connectie hebben een kleuter (van 4) en een dreumes (van 1,5). De hele dag op de piste is daarom geen optie. Natuurlijk hebben ze een créche in het skigebied, maar dat is met Mini slechts een papieren optie. Die schreeuwt moord en brand als hij bij bekenden wordt achtergelaten, laat staan bij Duits sprekende vreemden! We zullen ochtenden of middagen op de piste afwisselen met off-piste activiteiten:

 • sleetje rijden, op een speciale sleebaan of gewoon in de tuin
 • wandelen of langlaufen met de kids in de rugdrager
 • spelen in de sneeuwspeeltuin van Bodmi

Eten

Foto: Cheese Fondue at the Melting Pot by Pockafwye under CC BY 2.0
Foto: Cheese Fondue at the Melting Pot by Pockafwye under CC BY NC 2.0

Tenzij je perfect gedrilde kinderen hebt (of Franse kids), eten in een restaurant met peuters/kleuters is niet leuk. Zelfs niet in een een buffetrestaurant. Tegen de tijd dat de stokbroodjes met kruidenboter op tafel staan, is er voor de kleintjes al een eeuwigheid verstreken en is hun geduld op. En die van mij 5 minuten later. En waarschijnlijk die van de omstanders 5 minuten eerder. In de wijneditie van ons weekendje aten de kinderen apart op vroeger tijdstip en brachten we ze daarna naar bed. Konden de volwassenen (en vooruit, Junior ook) daarna rustig om 8 uur eten.

Ik weet niet hoe bekaf we allemaal zijn na een hele dag buiten in de sneeuw, maar zoiets zal het wel weer worden. Kaasfondue, wijn… Helaas is alles in Zwitserland duur, dus ook de boodschappen. We zullen zien wat het wordt. Een warme lunch is trouwens ook een goede optie met kids. Slapen ze lekker op in de middag, hebben ze dat ook weer binnen en dan is een boterhammetje ‘s avonds prima. Bovendien: ik ben fan van warme lunch!

Hoe breng jij de wintersport met kids door? 

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.