Shopaholica goes wintersport

Wintergear wishlist 2013
Ik weet het. We gaan echt maar 4 dagen naar de sneeuw. Maar ik ben bevangen door het wintersportvirus. Meegevoerd door het enthousiasme van Manlief ben ik nu de trotse eigenaars van eigen ski’s en skischoenen (lees blog: voorbereiding op wintersport voor newbies). Naast deze splurge uitgave deed ik nog deze save spends:
 • Skibroek (Decathlon, 40 euro)
 • Skisokken (Roxy, 11 euro)
 • Fleece vest (Protest, 20 euro)
 • Thermo-ondergoed (Hema, 18 euro)
 • Totaal 89 euro

In de herfst scoorde ik al een ski-jack van O’Neill voor 8 tientjes. Ook had ik had al skihandschoenen en een warme muts van Barts. Van de buurvrouw leen ik een helm en een skibril.

Maar toch. Deze shopaholica heeft zulke gave dingen gezien! En die toch ook HEUL functioneel zijn. Na volgende week kan ik beginnen met sparen voor de volgende wintersportspullen:
 1. Warme wanten. Zelfs in mijn skihandschoenen heb ik nog steeds koude vingers. Het is schijnbaar een vrouwenkwaal. Deze wanten van Burton zijn super warm! En als dat nog niet genoeg is, hebben ze nog een extra vakje waar je de bijgeleverde handwarmers in kunt stoppen. Hoe fijn! Een nadeel: als ik een foto op de piste wil maken voor Instagram, dan moet de want uit.
 2. Warme laarzen. Ik heb al heerlijke sneeuwlaarzen van Timberland. Deze kortere laarzen van Meindl passen makkelijker onder een broek en deze zijn me een partij warm! Want, je raadt het al, ik heb ook supersnel last van koude tenen. Deze laarzen zijn gevoerd met ultralicht en warme lamsvacht. Fuck Uggs, ik wil deze!
 3. Een passende skihelm. Een eigen helm vind ik wel zo fris. Een probleem: overdreven gesproken heb ik een Wiske-hoofd. Je weet, wel van Suske & Wiske, met dat eihoofd. De standaard helmen gaan uit van een perfect rond hoofd en dat zit voor geen meter. Deze helm van Salomon kun je op maat maken met luchtkussentjes. Daar heb ik mijn hoop op gevestigd!
 4. Een passende skibril. En op dat eihoofd zit een indoneus waar geen bril op blijft zitten. Dus ook het vinden van een passende skibril is een hel. Te breed, te krom, te groot, te plat… Gelukkig maakt Oakley speciale brillen voor Aziatische hoofden.
 5. Een dun ski-jack. Van al dat skiën krijg je het behoorlijk warm! Naast mijn gewone ski-jack met fleece eronder, zou ik graag een dunner jack willen voor de warmere of zonnigere dagen. Dit jack van Salomon kun je zelfs nog uiteenritsen voor alleen het fleecevest, of alleen de shell.
 6. Een hippe skibroek. Okee, deze heb ik niet echt nodig. Maar ik kocht een standaard zwarte broek omdat ik dacht dat ik het toch niet vaak zou gebruiken. Nu we het voornemen hebben om vaker op wintersport te gaan, mag ik van mezelf er wel wat hipper bijlopen tijdens de apres ski!

Wat heb jij in je wintersport kledingkast hangen? 

xoxo – Irene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.