Happy Running Anniversary

Een jaar geleden had ik in mijn broek gepist van het lachen als je me had verteld dat ik een halve marathon zou lopen. Dat ik ruim 700 kilometer in een jaar zou lopen. Dat ik gedurende een half uur een snelheid van bijna 12 kilometer per uur zou aanhouden. Maar het is echt waar! Vandaag, precies een jaar geleden liep ik mijn eerste loopje via Couch 2 5k. En mag ik dus mijn eerste running anniversary vieren!

Dat vier ik graag samen. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en ging op zoek naar 5 andere running moms die met mij een marathon wilde lopen. In estafettevorm dan, hè. En ja, in het Algemeen Beschaafd Nederlands kun je ook gewoon hardloopmoeders zeggen, maar dat klinkt een beetje belegen. Maar goed, terug naar de marathon in estafettevorm.

Op zaterdag 5 juli organiseert PAC de Rotterdam Ekiden, een marathon die in 6 delen is opgesplitst. Je loopt met zes lopers respectievelijk 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. Dat zijn toch afstanden die minder afschrikken dan een halve, of durf ik het te zeggen, een hele marathon. Maar er is meer: tijdens de Ekiden wint niet alleen het snelste heren, dames, mix of businessteam, maar ook het team dat het mooiste is uitgedost. Zo won vorig jaar een Japans team van Super Mario, Luigi, Princess Peach, een man in driedelig grijs én krant en traditioneel Japans kostuum die prijs. Onder tropische omstandigheden ook nog eens! Na afloop is het Kralingse Bos om de hoek voor een gezellige post-wedstrijd barbecue en borrel.

Gezelligheid en saamhorigheid staan dus voorop en dat leek me een perfecte gelegenheid om de solosport die hardlopen is eens op een andere manier te beleven. Na een oproep op Facebook meldden de eerste running moms zich wat schoorvoetend en voorzichtig: een 5k, dat lukt me nog wel…misschien… De sprong wagend, schreef ik met nog wat open plaatsen het team “Rotterdam Running Moms” in. Die 6 mama's, die moeten we toch zeker kunnen vinden?

Mijn eerste running anniversary ga ik vieren met een kennismakingsloopje met de runningmoms, misschien wel wat trainingsloopjes en in ieder geval een gezellige picknick/barbecue/borrel na afloop van de Ekiden. En wat meteen al duidelijk is: niet alleen het moederschap en het plezier in hardlopen verbindt ons, maar ook onze Bourgondische inslag! Ik zeg: Proost! Op samen hardlopen!

Ben jij een running mom uit de buurt van Rotterdam en durf jij een 10 kilometer aan? Geef je dan op voor het Rotterdam Running Mom team van Finkelstein!

xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.