Date night XL: Hotel Dwars

Eindelijk weer eens date night! We waren de poepluiers, slapeloze nachten, sportverplichtingen en rommelkamers meer dan zat en telden de dagen dat we weer eens tijd met zijn tweeën zouden hebben. En wat waren we ambitieus: een wilde nacht zou het worden: veel doen, veel drinken en ja, natuurlijk ook veel seks. En daar hoort natuurlijk een sexy hotel bij. Ik koos Hotel Dwars uit.

Hotel Dwars is een ienemini boutiquehotel in de Utrechtsedwarsstraat, vlakbij Frederiksplein, de Amstel en niet ver van Rembrandtplein. Het hotel heeft 9 kamers die je via een smalle trap bereikt. Voor degene die niet licht kan inpakken en een zware trolley meeneemt, je bent dus gewaarschuwd. De receptie is superlean in de voormalige trapkast gevestigd. Van te voren mail of bel je met het team over je aankomsttijd. Zij wachten je dan op om je in te checken.

Het andere waar hotel Dwars lean in is, is het ontbijt. Dat serveren ze namelijk niet. Ook geen schaal met croissantjes of koffiebroodjes zoals je weleens in een Amerikaans motel ziet. Schuin tegenover het hotel zit namelijk De Huyskamer, een ontbijt, lunch en eetcafé waar je prima kunt ontbijten. Moet je echt eerst wakker worden met koffie voordat je onder de douche springt, dan staat er een Nespresso machine op de kamer.

Wat krijg je, behalve gratis nespresso nog meer voor je €100 die je per nacht afrekent? Een schoon, stylish en comfortabel hotel. Na een hele dag en avond door Amsterdam te hebben gestruind, is het fijn neerploffen in het zachte bed met goede kussens. Ik krijg er spontaan inspiratie voor mijn eigen huis van! De grote regendouche maakt douchen toepasselijk romantisch voor onze date night XL. En met de grote flessen shampoo en douchegel hoef je niet bang te zijn dat je alleen de helft van je haar kunt wassen.

Via de gratis WiFi zoeken we een leuk eettentje in de buurt op, en gaan na of we de volgende dag het Stedelijk Museum of toch het Rijksmuseum gaan bezoeken. En de wilde nacht? Als ouders met een jong kind hebben we eindelijk een nacht doorgeslapen. En dat is wild hoor!

Hotel Dwars

Utrechtsedwarsstraat 93

1017 Amsterdam

http://www.hoteldwars.com

 

Advertisement

One thought on “Date night XL: Hotel Dwars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.