Work That Es, of wat een tag blogpost is.

Zo leer je iedere keer weer iets. Dacht ik dat ik wist wat een tag was, komt er ineens een hele rits artikelen in mijn tijdlijn terecht met de tag Work that Es. Een tag, blijkt na wat nader onderzoek, is een artikel waarin een blogger antwoord geeft op een aantal persoonlijke vragen
over een specifiek onderwerp. Dat is ook wel eens lekker, zeker bij gebrek aan inspiratie. En zodat ik dat ook van mijn bucketlist af te strepen, vulde ik ook de fitness & health tag van Work That Es in.

Aan welke sporten doe je?

Sh’bam, BodyBalance en hardlopen.

Favoriete oefening?

Warrior poses zijn verkapte krachtsoefeningen voor je bovenbenen en die zijn weer heel goed voor het hardlopen. Ik voel me mooi en sterk tijdens deze yogahouding, dus deze zijn een van mijn favorieten!

Ontbijt?

Volle yoghurt met muesli of cruesli met blauwe bessen. Of havermout met amandelmelk, banaan en pindakaas.

Wat vind je gemakkelijker, gezond eten of sporten?

Duh! Sporten, zonder twijfel. Op zichzelf gaat het best, maar op zijn tijd lust ik graag een reep chocola, een zak Kettle chips of een Chili Cheese Burger van de Burger King.

Gebruik je voedingssupplementen?

Ik nam braaf vitamine D in de winter. En ik denk aan eiwitpoeder voor spieropbouw, en glucosaminetabletten voor soepele gewrichten. Maar het blijft bij af en toe een schepje lijnzaad in de muesli.

Beste fitspiration?

Rachel Newsham

Les Mills Sh’bam en BodyCombat programma directeur Rachel Newsham. Zij inspireert zoveel mensen om in de eerste plaatsplezier te hebben in het bewegen! Je kunt haar en andere Les Mills goeroes in levende lijve meemaken tijdens het Reebok This is One event op 7 juni in de Ziggo Dome.

Cheatmeal?

Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor opgebakken rijst met makreel pepesan.

Fijnste sportoutfit?

Sowieso een goede sportbh! Voor hardlooptraining loop ik het liefste in mijn Puma compressietight, maar tijdens een wedstrijd in een short. In de gym kun je me uittekenen in een tight met een wijde top.

Gebruik je sport of healthapps?

Ik heb heel veel apps uitgeprobeerd, maar mijn all time favorite blijft de Nike+ Running app.

Grootste irritatie tijdens het sporten?

Blessures! Mijn koppie staat goed, conditioneel gaat het goed, maar die lopersknie! Sinds de halve marathon in maart ben ik aan het sukkelen. En ik word ZO ontzettend erg geconfronteerd met mijn eigen ongeduld! Dit is een les, maar een leuke om te leren is het niet.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?

3 paar hardloopschoenen, 2 paar fitnessschoenen en de Nike Studio Wraps voor yoga. Valt mee, toch?

Drie dingen waar je niet zonder kunt?

Sportswise is dat het plezier van de deelnemers in mijn lessen, mijn zusje om samen wedstrijden mee te lopen en bananen.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.