Smashed: 4 fabels over bikiniproof worden

Help, mooi weer! We gaan naar het strand maar ik heb uiteraard NIKS om aan te doen. Want A: het was de afgelopen tijd koud en daardoor had ik nog geen inspiratie om te shoppen voor een bikini. B: die drie oude bikini's in mijn lade zijn ZOOO tweeduizend… ja, tweeduizend hoeveel eigenlijk? En elke fashionista weet dat de zomer past officieel begint met een nieuwe bikini! En tot slot C: die bikini's, die staan voor geen meter. Eerst bikini proof worden, toch?

Bikini proof fabel 1: ik heb geen lichaam voor een bikini

Fout! Als je geen bikini kunt vinden die jou goed staat, dan ligt dat aan de bikini, niet aan jou. Laat je niet gek maken door goedkope sets, maar kies apart een model broekje en top die bij jouw lichaamsvorm passen. Check voor kledingadviezen voor jouw lichaamstype bijvoorbeeld Trinny en Suzannah.

Bikini proof fabel 2: ik ben te wit

Euh…Als je dit denkt, dan heb je waarschijnlijk een blanke huid. En trek je je bikini aan omdat je minder wit wilt worden. Er zit niks anders op dan de stoute bikini aan te trekken en er voor te gaan. Je moet toch ergens beginnen? En in de gemengde strandsamenleving die Nederland is, ben je echt niet de enige. Bovendien, ik heb in ieder geval nog nooit van de bikinipolitie gehoord die iemand wegens het hebben van melkflessen van het strand verwijderde.

Bikini proof fabel 3: ik moet een trendy bikini

Leuk hoor, die ruches/over de schouder/meerdere bandjes/vul maar in welke trend. Maar fashion wordt gemaakt voor de paspopachtige lijven van modellen, niet voor echte vrouwen. En dat geldt ook voor badmode. Vergeet trendy, ga voor stijl en ga op zoek naar een bikini die bij jouw persoonlijkheid en lichaamsfiguur past. Zie fabel 1.

Bikinifabel 3: ik moet trainen voor mijn bikini

Bikinibuttchallenges, squat en plankchallenches, buikspieroefeningen, brazilian butt lifts… Al die workouts zijn leuk, maar als jij na al die challenges nog steeds niet lekker in je bikinivel zit, dan ben je nog steeds niet bikiniproof. Zelfs als je tussen je bikinitop en bottom een rek met buikspierbroodjes huisvest. Want bikiniproof zit in je hoofd. En natuurlijk helpen workouts waardoor je je strakker in je bikini zit, of een flatterende bikini, of net dat tintje bruin uit een flesje. Maar uiteindelijk bepaal JIJ wanneer je een hot bikini babe bent!

Nog steeds huiverig voor bikinishoppen? Geeft niks, ik heb nog een paar tips om bikiniresistent te worden:

1. Shop solo voor je bikini

Geen goedbedoelde adviezen van je vriendinnen, moeder, vriend of man. En al helemaal niet van de het meisje uit de winkel. Shop solo, blijf in je pashok en check met je eigen zelfvertrouwen: vind ik mezelf hot? Yay or nay?

2. Shop online voor je bikini

Dat tl-licht en die spiegel in de winkels zijn natuurlijk D.R.A.M.A. Dat heeft ook helemaal niks te maken met het zonovergoten strand of zwembad dat straks het toneel is voor jou en je bikini. Als je online shopt, kun je in ieder geval bij goed daglicht je bikini checken.

3. Doe aan sport

En niet om je lijf bikiniresistent te maken. Nee, sporten geeft je zelfvertrouwen een boost! Kies een sport of een work out die je leuk vindt en geniet. Yoga, hardlopen, dansen, fietsen, bootcamp, boksen, het maakt niet uit. Ervaar waar je lichaam toe in staat is en wees daar trots op. Daarna bekijk je een bikinimoment met hele andere ogen!

Die bikini, die past ons allemaal. Geniet van deze zonnige week!

xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.