5 sport gear must haves voor na je bevalling

Post Partum Training gear

“Hoe deed jij dat nou?” vroeg een vriendin mij laatst, terwijl ze zachtjes de kinderwagen met daarin haar 5 weken oude liefdesbaby heen en weer wiegt. Het gaat over baby’s en sport. En dan vooral over wat je dan in hemelsnaam aan moet of kan. Want zo’n post-bevalling en borstvoedingslijf, dat blubbert alle kanten op. En hoewel je gaat sporten om juist te ontblubberen, werkt dat niet heel motiverend. Voor haar en voor iedere ander verse mama die met zelfvertrouwen weer wilt beginnen met sporten maakte ik op basis van mijn ervaringen een must have lijstje.

1. Stevige sportbh

De eerste maand na mijn bevalling had ik een shockerende cup E door de borstvoeding. Dan hoef ik jou niet uit te leggen dat een goede sportbh een essentiële investering is! En Mini was er ook nog eens zo’n baby die om de anderhalf uur wilde drinken, en ik zo’n moeder die hem daarin van voorzag. Had ik toen maar geweten van deze voedingssportbh! Na het sporten, hup! Kind aan de borst!

2. Zweetproof hemd

Dat overmatig zweten houdt niet acuut op na je zwangerschap. Mijn conditie was toch wel weggezakt en van een normale inspanning lag ik de na de eerste maand als glimmende walrus op de gymzaalvloer. Speciaal sportondergoed drijft zweet af en houdt je lichaam koel. Doordat het nauw aansluit op je lichaam, houdt het ook een beetje het restant babybuik in bedwang. Ideaal als je panisch wordt van dril!

Word je juist onzeker van zichtbare rollen en wil je je babybuik liever camoufleren? Ik droeg graag een losse top met zweetafdrijvende functie en een ingebouwde bh. Dat laatste als extra steun voor die enorme uiers die ik toen had.

3. Buikvriendelijke broek

Ik was vergeten dat je na de bevalling niet meteen in je oude kleding past, en dat geldt ook voor je sportkleding. Je heupen zijn wijder, je babybuik is nog niet terug bij af. Een goede broek die je zelfvertrouwen een boost geeft is heel wat waard! Via een blog van kinderloze sportyblogger Esmee van Work That Es las ik over de speciale shape sportkleding van Röhnisch. Een van deze modellen heeft een verhoogde taille die je buikje wegwerken, lichte compressie en speciale snit waardoor je je booty eruit ziet als nooit te voren, aldus haar blog. Nu heeft Esmee al een sportlichaam om een moord voor te doen, maar dit ziet er veelbelovend uit voor post-bevallingslijven!

4. Bidon

Als je borstvoeding geeft, moet je veel drinken. Vergeet dus die bidon niet!

5. Ruime sporttas

Ik spurtte na mijn uurtje Sh’Bam als een malle naar huis omdat ik bang was dat Manlief van de zenuwen het had begeven met een huilende baby. Om ze thuis samen slapend op de bank aan te treffen. Het was deels ingegeven door die keer dat ik thuis kwam en Manlief me radeloos Mini in mijn bezwete armen duwde onder een verzuchtend ‘Het was echt HEEL zwaar.’ En pas een uur later te vragen of ik het leuk had gehad.

Maar goed, mijn tip aan jou: doe dat dus niet. Ga lekker uitgebreid douchen, neem een saunaatje als jouw sportschool dat heeft, of douche bij je sportmaatje als je gaat hardlopen of fietsen. Maar neem dat moment voor jezelf, want thuis kun je daarnaar fluiten. Daarvoor heb je dan een wel een ruime sporttas nodig waarin je douchespullen en schone kleren passen. En als je echt lang weggaat, er ruimte is voor je kolf….

xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.