Fitgirlcode voor moeders

Creating Fitgirlcode for moms

Sporten als moeder, lijkt soms een uitdaging voor gevorderden. Maar denk alsjeblieft niet dat je Supermama moet zijn om sporten en moederschap te kunnen combineren. Ik bedoel, ik doe ook maar wat. Ik was dan ook super vereerd toen de Rotterdamse meiden van de populaire Engelstalige blog www.fitgirlcode.com vroeg of ik mijn ervaringen met sporten en moederschap wilde delen. De originele post vind je hier.

En wat nog gaver is: ik ga zelfs vaker voor Fitgirlcode bloggen! Daarom vind je de Fitgirl ambassador widget op mijn blog. Ik zal mijn bijdragen aan hun blog voor mijn eigen blog in het Nederlands vertalen. Dus voor wie liever in het Nederlands leest, lees dan mijn eerste bijdrage hieronder.

1. Kort en krachtig

Een van de grootste mythes waarom je niet kan sporten is het gebrek aan tijd. Heb ik even goed nieuws: 30 minuten is vaak meer dan genoeg! Of je nu hardloopt, fietst, zwemt, aan cardio of krachttraining doet, als je gedurende die 30 minuten aan intervallen (nu ook bekend als HIIT) doet, span je je even veel of zelfs meer in dan in een gewone training van een uur! Thuis gebruik ik de korte trainingen van Nike Training Club, maar deze nieuwe app Power20 app ziet er ook goed uit!

Trouwens, wist je dat wanneer je tijd maakt om te sporten, je meer tijd overhoudt voor al je andere activiteiten? Als je regelmatig sport (dat is 3 keer per week), levert je dat meer energie en focus op. Fitgirl Ambassadeur Susanna schreeft een blogpost over de magie van deze zogeheten supercompensatie. De andere dingen gaan je sneller en gemakkelijker af, zodat jij tijd over hebt voor wat je maar wilt. Hoe gaaf is dat?

2. It’s a family affair

Als je wilt dat je kids actief zijn, wees dan zelf actief. Het goede voorbeeld geven werkt echt! Junior was jaloers op mijn hardloopschoenen en vroeg wanneer hij ‘echte’ hardloopschoenen zou krijgen. Soms rent hij mee tijdens mijn hardlooprondjes, of gaat hij mee op de fiets. Mini gaat eenvoudigweg mee in de kinderwagen. En Manlief voelde zich op een gegeven moment zo eenzaam op de bank, dat hij uiteindelijk met me samen ging hardlopen! Dus nu is sporten geen uitvlucht van het famileleven, maar onderdeel van ons familieleven.

3. Omdenken

Het lijkt lastig om tijd voor je zelf in te bouwen als je je kinderen voorop stelt. Ik prober zoveel mogelijk te combineren. Soms trek ik mijn hardloopspullen aan als ik de kids naar de crèche en naar school breng. Daarna loop ik via een omweg en een kort intervalloopje naar huis. Ik ben zelfs naar een ouderavond gegaan in mijn hardloopkleding zodat ik daarna kon hardlopen! Wanneer ik Junior naar zijn honkbalwedstrijd breng, dan loop ik tijdens zijn warming up. En ben ik precies terug wanneer de wedstrijd begint. Tijdens mijn vorige baan liep ik tijdens de lunch.

Happy Lunch Run Je woon-werkverkeer gebruiken is een andere manier om een tijddief te veranderen in een sportkans. Laat de auto staan, skip het ov en ga fietsen of zelfs rennen! Is de afstand te lang, ga tot halverwege. Ik kan je niet vertellen hoe enorm bevredigend het is om ergens heen te gaan in plaats van in rondjes.

4. Vasthouden aan een schema

Een van de redenen waarom ik als groepsinstructeur in de sportschool werk, is zodat ik een strak trainingsschema heb. Een week overslaan en mijn deelnemers teleurstellen is geen optie! Er zijn andere manieren om jezelf aan een trainingsschema te houden. Ga met een vriendin en wordt Best Fit Friends Forever, net als fitgirls Aranka and Chris. Word lid van een hardloopgroep. Of vraag het buurmeisje om een uurtje op te passen. De truc is een schema te vinden wat voor jou werkt.

Best Fit Sisters Forever

Inschrijven voor een wedstrijd hielp mij ook om aan een vast trainingsschema vast te houden. Als extra stok achter de deur, schrijf ik me altijd samen met mijn zusje in. Samen een hardloopwedstrijd lopen is voor mij de beste manier geen training over te slaan!

Hoe pas jij je trainingen in in jouw week? Ik ben supernieuwsgierig naar jouw tips en tricks! Je maakt me heel blij als je ze deelt in een comment.

 xoxo – Irene

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.