Vegan vrijdag eetdagboek

Bananen havermout met superzaadjes

Wanneer het heel warm is, heb ik meestal geen trek in vlees. Geen wonder dat afgelopen vrijdag, toen het ruim 30 graden was, onbewust een volledig vegan dag was! Nou ja, tot het avondeten in ieder geval. Toen kon ik eindelijk genieten van mijn zelfgemaakte lasagne en tiramisu. En de volgende dag konden we op een bbq van de buren genieten van gerookte spareribs en buikspek. Een fijne gedachte, dat ik vrijdag al zo gezond bezig was. Dit is wat ik at.

Ontbijt

 

  • Havermout pap met banaan en amandelmelk. En met een schepje superfoods zaden: pompoenpitten, chia, lijnzaad, sesam, hennep en…
  • Een glas rood grapefruitsap

Tussendoor

Zwarte koffie en water. Heel veel water.

Lunch

Ik koop mijn lunch graag bij Marqt. Ze hebben er van die kleine saladebakjes voor niet al te veel geld in het koelvak staan. En sapjes zonder toegevoegde suikers. Ik moet me dan wel beheersen bij de kassa en niet een fairtrade chocoladereep erbij pakken.

  • Groentesapje van komkommer, selderij en appel
  • Quinoasalade met vruchten
  • Speltkoek

Tussendoor

Nog meer water

Treinsnack

  • Groentesapje van komkommer en appel
  • Babyworteltjes met humus

Gezond en vegan eten is inmiddels mainstream. Zoveel wordt wel duidelijk als Hema ook gezonde snacks en groentesapjes to go fabriceert. Dat half uurtje in de trein krijg ik vaak trek, en meestal kies ik voor iets lekkers zoals een pure chocoladereep van Tony Chocolonely. Deze dag heb ik geen zin in een kleffe en plakkerige reep, dus wordt het worteltjes met dip. Worteltjes met humus is een onverwachte supersnack! Knapperig en lekker veel te kauwen, lijken worteltjes wel op chips. Maar dan anders.

Avondeten

In de trein besefte ik me dat ik die de hele dag plantaardig had gegeten. Zou ik dat tot en met het avondeten kunnen volhouden? Couscoussalade zou erg lekker zijn. Maar we vieren het weekend lekker makkelijk, en ik warm het restje van gisteren op waar ik zo mijn best op had gedaan maar zelf niet van kon genieten omdat ik moest lesgeven.

  • Zelfgemaakte lasagne van half-om-half gehakt
  • Griekse salade met feta
  • Zelfgemaakte tiramisu met aardbeien

Geen slecht begin van het weekend toch?

xoxo – Irene.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.