Pinspiratie – gezonde traktaties voor een 2-jarige

Vorig jaar trakteerde ik zelfgebakken glutenvrije, lactosevrije en suikervrije koekjes met een mandarijntje voor zijn eerste verjaardag. (Ja, ja, het is belangrijk om zo vroeg mogelijk aan je reputatie als healthy mom te werken) Nu Mini naar een andere groep is, zou ik dat kunstje makkelijk kunnen herhalen. Nieuw publiek enzo. Maar met de betere motoriek, voedingsopties voor peuters en de beschikbaarheid van al dat heerlijke zomerfruit, zijn er meer gemakkelijke mogelijkheden. Dit is wat ik op Pinterest aan inspiratie vond.

Verschrikkelijke Ikke bananen

Ik zei het als volgt voor me: een tros babybanaantjes, een pakje van die wiebel plakoogjes en een set papieren blauwe tuinbroekjes die iemand al helemaal heeft ontworpen in Illustrator als printable.

Verschrikkelijke Ikke Banaan Traktatie

Bumba eitjes

Dit kost nog wel even tijd, want je moet nog wel even uit geel papier puntmutsjes knippen en plakken. En als je echt fanatiek bent, ook nog voor de eierhouders. Voor het overige kook je het benodigde aantal eitjes (hard graag) en teken er met stift een Bumba gezichtje op. Ik zou ze gewoon in de doos serveren met de hoedjes erop.

Inspiratie voor Bumba ei traktatie

Nijntje eitjes of mandarijntjes

Oortjes uitknippen en plakken lijkt me me nog het vervelendste werk. Maar ik zie het helemaal voor me. Bruine scharreleitjes voor Nina, witte voor Nijntje.

Nijntje Mandarijntje traktatie

Kabouter Plop aardbeien-meloenlolly’s

Schep met een meloenbolletjeslepel voldoende balletjes uit de meloen. Was en ontkroon genoeg kleine aardbeitjes. Prik ze op een lollystokje, de meloen eerst, de aardbei als muts. Steek de lolly’s in een Oasisblok, je weet wel, zo’n groen ding voor je kerststukjes.

Kabouter Aardbeien en Marshmellow Traktatie

Rupsje Nooitgenoeg druiven sticks

Rupsje Nooitgenoeg is natuurlijk fantastisch voor een telspelletje aan de crechetafel. Wat je met de pagina met de worst, kaas, een lolly, een augurk, een worstje, een cakeje etc. moet doen weet ik niet, maar de pagina’s ervoor bieden genoeg reden voor een enorme fruitsalade. Per kind heb je volgens het boek nodig: een klein appeltje, 2 kleine peren, 3 kleine pruimen, 4 grote aardbeien, 1 sinaasappel in 5 partjes. En voor de extra misschien nog een groot blaadje kropsla.

Voor Rupsje Nooitgenoeg zelf prik je wat druiven op een satéprikker. Knip dan wel het scherpe stuk eraf als alles erop zit. Met eetbare stift kun je eventueel nog een gezichtje erop tekenen.

Rupsje Nooitgenoeg Druiven traktatie

Via Pinterest verzamel ik nog meer ideeën voor verjaardagsfeestjes voor kinderen, jongens in het bijzonder. Neem eens een kijkje!

xoxo – Irene

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.