Minion bananentraktaties

Minion Banana Birthday Treat

Weinig moeite, groots effect: als luie moeder ben ik dol op projecten die een dergelijk karakter dragen. Zeker als je publiek uit 10 tweejarigen bestaan, die totaal geen oog of respect hebben voor alle moeite die je er in steekt. Hoera voor deze Verschrikkelijke Ikke bananen! Dit was een gezamenlijk projectje van Manlief en mij dat we binnen een kwartier klaar hadden.

Minion Banana Treats tutorial

Benodigdheden

  • 10 babybananen, of zoveel je nodig hebt
  • 1 zakje gemengde wiebelplakoogjes
  • Stift met eetbare inkt
  • Blauw papier of vilt
  • Dik suikerstroopje
  • Plakband, schaar

Het eerst een suikerstroopje van 4 eetlepels suiker en 1-2 el water. Smelt de suiker en laat inkoken tot een dik stroopje. Tijdens het klusje kan het hard en koud worden, 10-20 seconden in de magnetron maakt het weer vloeibaar.

Maak de bananen los van de tros. Ik koos voor babybananen omdat die a. veel beter smaken en b. Meer dan genoeg zijn voor zo’n klein peutermondje. Wil je deze traktatie voor oudere jarigen maken, neem dan gewone bananen. Dan heb je wel weer papier nodig (zie hieronder).

Plak de oogjes met suikerstroop op de bananen. Teken met de eetbare stift een mondje. Dit is ook een super leuk klusje voor oudere kinderen. Kunnen ze mooi meehelpen met hun eigen traktaktie. Let wel op, want de suikerstroop is heet!

Knip stroken uit het papier. Ik had dit niet goed voorbereid en moest op zoek naar wat we nog in huis hadden. Ik vond een blauw knutselkartonnetje op A5 formaat en een lichtblauw A4-tje van knutselvilt. Als ik helemaal tof was, had ik de printable broekjes uitgeprint. Maar ja, onze inkt is op.

In ieder geval. Het hangt een beetje van de grootte van je bananen af, maar ik knipte stroken van zo’n 4 centimeter hoog en 10 centimeter breed. Als je gewone bananen gebruikt, knip dan zulke brede stroken zodat de banaan voor de helft wordt bedekt. Wikkel een papiertje rond de onderkant van de banaan en plak het met plakband vast.

Minion Banaan Verjaardagstraktatie

Zet de banaantjes rechtop in een trommeltje of een mandje. Ik deed er nog een servetje in voor de leuk, maar je krijgt geen strafpunten als je het niet doet hoor.

Dat was het. Meer kan ik er niet van maken.

Xoxo – Irene

Advertisement

3 thoughts on “Minion bananentraktaties

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.