Dagboek van een duizendpoot

Vaak krijg ik vragen over ‘hoe ik dat allemaal doe’, als het gaat om mijn sportactiviteiten naast mijn werk en gezin. Daar wil ik stellig in zijn: het is niet omdat ik een supermama ben of andere superkrachten zou hebben die een ander niet zou bezitten.

Ik denk dat het voornamelijk komt uit mijn wil om te sporten, wetende welke kracht, energie en zelfvertrouwen ik daar uit put. En dat helpt me bij alle andere dingen die ik doe, juist ook in mijn werk en met mijn gezin. De nieuwe reclame van sportkledingmerk Under Armour laat nog eens duidelijk zien wat de kracht van wil en doorzettingsvermogen je kan brengen.

Daarnaast maakt een structureel opgebouwde en onderhouden routine ook een belangrijk deel uit van de succesformule.

Om de mythe dat multitasking zoals ik dat doe slechts voor enkelen is weggelegd te ontzenuwen, deel ik een willekeurige dag van mij met jou.

6:00 Rise and Shine, beautiful!

Mijn wekker gaat met een BodyBalance meditatienummer af. Ik maak dankbaar gebruik van de optie om in je IPhone je wekker een naam te geven. “Rise en shine, beautiful!” is een perfect mantra om de dag te beginnen. Ik snooze 1 keer, en scroll daarna door mijn tijdlijnen en het nieuws.

6:30 Kids wakker maken

Ik maak Mini wakker en kleed hem aan. Terwijl ik onder de douche spring en me snel aankleed, maakt Mini zijn grote broer wakker en samen voeren ze de vissen en spelen ze even.

7:00 Ontbijt

ontbijttafel anno 2014

Ik zet de kids aan het ontbijt, kus Manlief gedag en maak een groene smoothie voor mezelf. Dat doe ik meestal via het groene smoothie recept voor luie moeders.

Terwijl Junior gaat douchen, smeer ik zijn boterhammen, maak mijn werktas en de tas van Mini voor de crèche klaar. In dit ochtenddeel houd ik 15 minuten speling voor een of meerdere kids die moeten poepen, kleren hebben viesgemaakt tijdens het ontbijt, spullen die kwijt zijn (meestal mijn sleutels of mijn telefoon) of peuterdrama.

7:45 Naar de crèche

kinderwagen schaduw

Ik loop met de kids naar de crèche. Dit is een van mijn favoriete momenten van de dag. Op de crèche is dat snel afgelopen, want Mini vindt afscheid nemen verschrikkelijk en ik moet hem standaard hysterisch huilend achterlaten. Ik kus Junior gedag die zelf naar school loopt. Ik loop naar de trein.

8:15 Woon-werkverkeer

Ik reis zo’n 45 minuten met de trein naar mijn werk. Dat is een perfect moment om aan een eerste concept voor een blog te werken, of een van mijn lessen van Les Mills in te studeren.

9:00 Werk

Na een wandeling van ruim 10 minuten, kom ik aan op mijn werk. Met de wandeling naar de crèche en de trein, heb ik er nu al 30 minuten beweging opzitten. Check!

12:30 Lunch

Lunch to go van Exki

Ik neem de tijd niet om thuis mijn lunch voor te bereiden, maar haal die in de stad, bijvoorbeeld een salade bij Marqt. Een goede reden voor een lunchwandeling. Weer 30 minuten beweging in de pocket!

17:30 Werk-woonverkeer

Vaak gebruik ik de terugweg voor wat social media snacking en het checken van mijn privé mail. Niet goed voor mijn datalimiet! Gelukkig heb ik vanaf volgende week een nieuw abonnement.

18:30 Avondritueel

Oma heeft Junior van school gehaald, Manlief haalt Mini op van de crèche. Doordeweeks kookt Manlief, omdat hij eerder thuis is. We kijken met elkaar het RTL nieuws. Daarna brengt een van ons Mini naar bed. Junior sturen we om 8 uur naar boven, hij mag in bed nog een half uurtje lezen.

20:30 Tijd voor sport

Late night run

Met mazzel ben ik om half 9 beneden. Manlief heeft de woonkamer aan kant gemaakt en checkt YouTube filmpjes over barbecuen en speelt een spelletje op zijn iPad.

Ik kleed me om voor een hardlooprondje, een fietsrondje of een work out.

21:30 Chill time

met de voetjes omhoog op de bank

Na een snelle douche, maak ik mijn blogpost van de dag af. Foto’s erbij zoeken en uploaden, categorieën en trefwoorden toevoegen, bericht voor social media: het is nog best even werk! Na een rondje tijdlijn checken, kijk ik samen met Manlief een aflevering van een serie. Ondertussen vouw ik een was.

23:00 Welterusten!

Vaatwasmachine geprogrammeerd, telefoon op niet storen: het is tijd om te gaan slapen.

Hoe ziet jouw dag er normaal gesproken uit?

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.