Zo laat je je familie ongemerkt gezond eten

2 kommetjes yoghurt met cruesli

Wil je ook beginnen met gezond eten, maar ben je net als ik liever lui dan moe? Aparte maaltijden bereiden omdat je gezin niet mee wilt doen met je nieuwe fit lifestyle is duur en kost onnodige extra tijd. En dat kan nou net een van de redenen zijn om halverwege op te geven. Nee! Niet doen! Daarom probeer ik mijn familie stiekem gezond te laten eten. Je moet wat, als je alleen maar jongens hebt… Ja, dat is achterbaks. En ja, eigenlijk zou ik moeten uitstralen dat gezond eten gewoon eten is. Maar wanneer je kids hebt die bij het ontbijt de pindakaas van hun boterham aflikken, dan is alles geoorloofd.

Eiwitrijk eten

Het is bewezen dat eiwitrijke maaltijden je verlangen naar suikers (ook wel bekend als snack aanvallen) vermindert. Daarom begin ik de dag met yoghurt met cruesli, of met havermoutpap. Dit is een van mijn favoriete ontbijtrecepten die mijn kids ook graag lusten:

Havermoutpap met banaan

Havermout pap met banaan

  • 1 rijpe banana, geprakt
  • 1 portie havermout
  • 1 glas (plantaardige) melk
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • Kaneel naar smaak.

Doe de banaan, havermout en melk in een kom. Verwarm in de magnetron gedurende 2 minuten op 700 watt. Voeg de lijnzaad en kaneel toe en roer door.

Dit recept is geweldig omdat het echt alles in zich heeft: fruit, vezels, langzame suikers en eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen. Het is bovendien suikervrij en heel gemakkelijk vegan (lactosevrij) te maken. Dat doe ik voor mezelf door amandelmelk te gebruiken. Voor de kids gebruik ik echter biologische volle melk, zij hebben de extra vetten nodig voor hun hersenontwikkeling!

In de broodtrommel voor naar school zou je een boterham met (kaas)omelet kunnen doen, of een hard gekookt eitje. Dan is het slim om eerder op te staan of het de avond ervoor te maken. Omdat ik echt heel lui ben, houd ik het meestal met bij een boterham met roomkaas en kipfilet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.