Zo laat je je familie ongemerkt gezond eten

Voer vol met vezels

Wanneer je kids dol zijn op witbrood is het lastig om hen genoeg vezels te laten eten. En vezels zijn super belangrijk, zeker als ze nauwelijks groenten eten. Verstopping, aambeien, chronische darmklachten zijn slecht een paar van de gevolgen als je te weinig vezels eet.

Meestal koop ik vezelrijke alternatieven onder de titel volkoren…(vul maar in). Brood, pizza, pannenkoeken… Volkoren pasta en bruine rijst vind ik brr en er ook niet uitzien, dus kies ik voor met vezels verrijkte pasta, spelt pasta of exotische rijstcombinaties zoals wilde rijst of rijst met multigranen.

Maar mijn geheime wapen is gebroken lijnzaad. Deze schatjes kun je probleemloos toevoegen aan ALLES. Een lepel door de cornflakes of ontbijtsmoothie, tussen hun boterham of als versiering op hun rijst of pasta. Smaakt niet gezond, zouden Manlief en Junior zeggen, dus perfect om hen aan hun dagelijkse dosis vezels te helpen!

Tutti frutti

Als gezonde mama is fruit je beste vriend. Bijna iedereen houdt van fruit en dat is ook niet zo gek! Zoet, geurig, bomvol smaak en met knalkleurtjes die “Eet me!” roepen De zomer is het ideale seizoen om je familie te verwennen met al het verkrijgbare fruit. Favorieten van de kids zijn bijvoorbeeld aardbeien, mango, perziken, kersen en meloen. Alle mannen in huis vinden het geweldig als ik na het avondeten fruit als toetje voor hen snijd. Een appel door mama geschild en gesneden smaakt ook gewoon beter.

Gedroogd fruit is daarbij een perfecte snack voor wanneer je erop uit trekt. Geen voorbereiding, geen koeling, geen bakjes die naderhand gewassen moeten worden! Gedroogde mango en cranberries zijn populair bij de kids, dadels en abrikozen doen het goed bij de volwassenen. SOn top of that, dried fruits are the perfect snack when you’re on the move. Stop gewoon een zakje of doosje in je (luier)tas en je bent klaar voor een dagje uit.

Hoe krijg jij je familie mee in gezond eten? Laat me jouw geheim weten via een reactie! 

xoxo – Irene

 

Dit artikel schreef ik eerst in het Engels voor www.fitgirlcode.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.