Nieuwe september sleur

Peuter hang over tijdens ontbijt

Na een eerste werkdag zou ik al weer bijna toe zijn aan vakantie. Zo’n hectische dag waarin je én met mensen bijpraat over elkaars vakantie, én een uitpuilende mailbox moet weg werken, én van de ene afspraak naar de andere afspraak gaat, én direct een waslijst aan acties voor het einde van de week moet wegwerken.

En dat terwijl ik nog helemaal niet gewend bent aan de dagelijkse sleur. Ik mis sleur. Zo’n vaste routine, waarbij op een vast moment de wekker gaat, ik zoals altijd twee keer op snooze druk en me daarna voorneem om niet meer te snoozen als ik besef dat Manlief net iets eerder de badkamer claimt. Zo’n voorspelbaar spitsuur waarin Junior doet alsof hij nog steeds slaapt, zich tergend langzaam aankleedt en dan vergeet zijn haren te kammen en zijn tas in te pakken. Waarin Mini net aangekleed als zijn kleren uittrekt omdat hij net als mama ook wil douchen, daarna zijn het beleg van zijn boterham likt en de boterham op zijn shirt plakt. Dat spitsuur waarin, net als ik de deur uit wil gaan, Mini nog zijn luier vol schijt, ik zelf niet meer weet waar mijn sleutels zijn en Junior zijn broodtrommel vergeet in te pakken. Dat heerlijke bekende gehang en getrek richting creche waarbij Mini dat hele stuk toch echt zelf wil lopen en Junior halverwege bedenkt dat hij gym heeft. Om tot slot dat aandoenlijke afscheid op de creche te hebben waarbij Mini de halve straat bij elkaar brult.

Helaas, die sleur zit er nog niet helemaal in. Wat nu? Ik zou deze kans kunnen aangrijpen om een nieuwe routine te bouwen. Een waarbij ik eerder opsta. Of juist de avond ervoor de lunch, inclusief die van mijzelf, voorbereid. Of misschien wel een waarbij ik op zondag maaltijden voorbereid voor die eerste twee hectische dagen van de week. En wat dacht je van een nieuw sportschema? Nu kan het allemaal, want het oude schema voelt nog even onwennig als een eventueel nieuw schema.

Wat doe jij na je vakantie? Pak je alles bij het oude op? Of maak je werk van je september voornemens? Ik ben nieuwsgierig naar hoe jij dat doet. Laat het me weten via een reactie!

xoxo – Irene

 

One thought on “Nieuwe september sleur

  1. Met een geheel ander rooster van de oudste in klas twee voortgezet onderwijs en een nieuwe sport. Nieuwe sporten op andere dagen én dyslexie les om 8 uur maandagochtend van de middelste ( wie verzint dit) en een nieuwe sport en eindelijk geen zwemmen meer van de jongste moeten we wel aan een nieuwe schema. Zucht kreun. Ik weet alleen dat ik op woensdag en vrijdagochtend niemand om me heen heb. Zalig. Kan ik eindelijk sporten, naar de moestuin, boodschappen doeb, huishouden, kinderfeestje voorbereiden, administratieve dingen doen, hardlopen, eh…. Dat dus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.