Glow magazine crew x NTC x Helweek

Nike Motivational Quote

Als ik in complottheorieën zou geloven, zou ik denken dat Nike en Erik Bertrandt Larssen het op een een-tweetje hadden gegooid om mij aan aan een helweek te committeren. Ik speelde na het lezen van Larssen’s boek met de gedachte al dan niet mezelf in een hyperintensieve en full-focus week te storten om al mijn skeletten uit de kast te jagen, comateuze dromen naar durf of zelfs doen-fase te brengen en tijdelijk zonder uitvluchten of zelfmedelijden te leven. Maar ja, die term he. Helweek klinkt behoorlijk angstaanjagend.

Dus liet ik in de trein naar werk de mogelijkheden van mijn helweek voorbij gaan terwijl het landschap aan me voorbij gleed. Wat zou ik willen doen? Wat zou ik willen bereiken? Welke hulp zou ik daar bij nodig hebben en van wie? Hoe combineer ik dat met mijn gezin, mijn werk, mijn sportlessen? Ik dacht eraan, het werd concreter en beter behapbaar. Maar zoals met vele dingen die door mijn hoofd gaan, legde ik het naast me neer.

NTC Class in Carre

En toen kwam via Glow magazine de uitnodiging voor een speciale Nike Training Club class. In Carré! Bewust naïef ging ik er heen, en liet me nietsvermoedend de VIP-ontvangst die de meiden van Glow magazine hadden geregeld voor hun Chase Summer Crew welgevallen. Ik genoot van de setting: hoe fantastisch is het om in Carré te staan, op de oude circusvloer?! 50 work-out matjes lagen klaar voor een speciale trainingssessie. En aan de hand van de tekst op de t-shirts die alle deelnemers hadden gekregen kon je wel raden wat we gingen doen.

If you know you’re good but always can be better, join us

HIIT. High Intensity Interval Training. En man, high intensity was het zeker! Push-ups; squats; burpees; sit-up crawls; planking; en dat alles in minstens 4 keer. Ik deed oefeningen die ik normaal gesproken nooit doe, ik deed ze vaker, zwaarder en met meer toewijding als dat ik ooit uit mezelf zou halen als ik alleen zou trainen. Dus behalve high intensity was het ook nog eens high inspiration!

mannen hebben kracht, vrouwen hebben wilskracht

Dat brulde de Nike Master Training terwijl ik me door het derde ronde mountain climbers worstelde. Dat was het moment waarop ik dacht: ik kan alles, als ik me er maar toezet. Die gedachte en het gesprek dat ik met Manlief zondag had, sterkte me in mijn besluit. Finkelstein’s helweek is a go.

Wilskracht betekent niet dat het niet zwaar is

Bedankt, Nike, Madelon en Nienke voor deze superervaring! Niet alleen voor een supertoffe workout, maar vooral die laatste confidence boost richting mijn helweek.

Nu nog een geschikte week uitzoeken.

Xoxo – Irene

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.