Lasergamen Legerfeest, of hoe je een fout verjaardagsfeestje salonfähig maakt

Toch heeft de vredelievende vader ergens wel gelijk. Dus zocht ik via Pinterest wat suggesties voor legerfeestjes die beter door de morele beugel kunnen. Onder Amerikaanse mamabloggers zijn er immers hele militaire families die de waarde van het leger onderschrijven. Deze ideeën had ik wel kunnen vertalen naar een Nederlands legerfeestje, als ik daar de tijd voor had genomen. Bovendien zijn er ook in Nederland veel thuisbedrijfjes die themakisten voor verjaardagen verhuren waar de benodigdheden voor dat soort spelletjes en activiteiten bij zitten.

1. Verdien je strepen

Verdien je strepen

Een serie opdrachten, die zowel binnen als buiten gedaan kunnen worden. Bij elke opdracht staat een waarde die in het leger belangrijk is centraal, zoals discipline, loyaliteit, eer, kracht, uithoudingsvermogen…. Voor elke opdracht die ze vervullen, ontvangen de feestvierders een streep. (Bij de Amerikaanse feestjes zijn dit sterren)

2. Bootcamp

Bootcamp als feestactiviteit

Bootcamp is hartstikke in, en wat is er meer bootcamp dan in je laarzen en camouflagepak een echte miliitaire bootcamp te geven? Kan jij je ook lekker uitleven als drilsergeant. “Captain Jack” op de iPod en klaar ben je!

3. Vredesmissie

Soldatenfeest Iedereen naar buiten

Een leuk wedstrijdelement is om een vredesmissie te verzinnen. Deel de feestvierders in twee groepen en laat ze strijden over wie het snelst de vredesmissie vervult, bijvoorbeeld het redden van een gewonde, of het repareren van een radio en het uitzenden van een noodsignaal.

4. Naamplaatjes knutselen

Naamplaatjes van krimpie dinkie knutselen

Dog tags uit een dunne aluminium plaat knippen, gaatje prikken met priem en met stift je naamplaatjes personaliseren. Ik zag ook een voorbeeld met krimpie dinkie, maar ja, hoe groot knip je dan het stuk voordat het in de oven gaat zodat het de afmetingen heeft van een dog tag?

Acht ja, volgende keer beter. Als Junior dan niet ineens wil hangen met zijn vrienden. Beetje gamen enzo. Want ja, dan wordt hij wel al elf…

Doe het zelf of uitbesteden? Wat is jouw strategie voor verjaardagsfeestjes?

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.