Hardlopen in Disney-stijl

Running like a princess header

Hallo daar! Ben je zo’n tiepje dat wel van sporten houdt maar grondig hardlopen haat? Die denkt dat zij niet gemaakt is voor hardlopen? Misschien denk je dat hardlopen saai is, of blessuregevoelig. Wees gerust, dit is niet zo’n post over waarom je wel zou moeten hardlopen (ook al vind ik als herstellende hardloopjunkie dat je dat wel zou moeten). Tegenwoordig is hardlopen voor iedereen. Ook voor hardloophaters. Ja, jij ja. Met korte, grappige en sociale hardloopwedstrijden op de kalender kunnen zelfs mensen die hardlopen maar zichzelf niet als hardlopers zien lol beleven aan een wedstrijd!

Er zijn inmiddels heel veel verschillende fun runs om uit te kiezen. The Color Run; Obstacle Runs; Music Runs and Dress up Runs. Er is echter een speciale verklede hardloopwedstrijd die ik onder de aandacht wil brengen. Dat zijn de wedstrijden van RunDisney. Ten eerste omdat het gewoon supervet is om een wedstrijd te lopen dwars door Disneyland of Disneyworld. Bovendien is je mogen verkleden als je favoriete Disneyfiguur voor mij als een extra Halloween of carnavalsfeestje. Mijn favoriet is de Disney Princess Half Marathon, omdat het de roze, knappe en vooral erg clichématige princessen een flinke dosis girl power geeft. Ik zou me bijvoorbeeld verkleden als Pocahontas. Of Mulan. Of Merida. Dat zijn echt badass princessen!

disney-princess-runner

Maar als moeder van twee zonen ben ik ook erg blij dat het Disney imperium inmiddels ook Star Wars en de Avengers omvat. RunDisney heeft voor de liefhebbers van die series de Stars Wars Half Marathon en The Avengers Superheroes Half Marathon op de agenda staan. Ik denk dat het me weinig moeite zou kosten Junior voor een 5 kilometerwedstrijd te laten trainen als ik zeg dat hij zich mag verkleden als een Star Trooper!

Star Wars Half Marathon Weekend Makes Its Intergalactic Arrival at Disneyland Resort in 2015

Bovendien zijn RunDisney evenementen een heel weekend vol met verschillende afstanden en side events. Het hoofdnummer, vaak een halve marathon is een geweldige afstand. Zowel uitdagend als haalbaar, en zeker een even grote boost voor je zelfvertrouwen als De Hele. Daarnaast kun je je ook inschrijven voor een 10 of 5 kilometerwedstrijd. Voor de echte bikkels is er een hele marathon en een obstakel run. En uiteraard, want we hebben het wel over Disney, hebben ze ook hardloopwedstrijden voor kids, in verschillende leeftijdscategorieen. Ze hebben zelfs een Diaper Dash voor baby’s!

rundisney-2013-disneyland-half-marathon-weekend-knighty-park-mickey-mouse-diaper-dash

Er is alleen een probleem. RunDisney organiseert deze gave evenementen alleen in de Verenigde Staten. Terwijl we toch ook Disneyland Parijs hebben! Ik bid wanhopig dat RunDisney binnenkort deze kant op komt. Ik werd heel blij toen er op het internet geruchten rond gingen dat er in September 2015 een RunDisney wedstrijd naar Disneyland Parijs kwam en deze foto op Instagram verscheen. Helaas werd de foto verwijderd en verdwenen de geruchten ook.

RunDisney Disneyland Paris button

En helaas, RunDisney heeft het evenement niet bevestigd. Nog niet! Ik tekende al een online petitie om RunDisney naar Disneyland Paris te halen, maar het zou zeker nog wat hulp kunnen gebruiken. Dus als jij de hulp van Disneyfiguren kunt gebruiken om je kids in actie te krijgen, dan is dit jouw kans!

Teken de petitie en laat de wereld zien waar fitmama’s toe in staat zijn!

Xoxo – Irene

Disclaimer: Dit artikel schreef ik op persoonlijke titel en voorliefde voor hardlopen en Disney. Het is een vertaling van een artikel dat als eerste in het Engels op fitgirlcode.com verscheen. 

2 thoughts on “Hardlopen in Disney-stijl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.