De inhoud van mijn helweek – voorbereiding deel 3

Nike motivational quote

Vrijheid kan soms zo benauwend zijn. Zo kun je de Helweek van mental trainer Erik Bertrandt Larssen op een tiental basisregels na helemaal naar je eigen hand zetten. Dat vind ik ook meteen het lastigste, want er is geen externe drilsergeant die je er door heen brult. Je moet het helemaal zelf doen. Dit is wat ik mezelf als opdrachten tijdens helweek wil geven.

1. Een week veganistisch eten

Frecious Slow Juices

Al een tijdje denk ik aan de Vegan Challenge, maar ik zag het niet voor me hoe ik dat met het dieet van mijn meat loving mannen zou moeten combineren. Hopelijk brengen ze er begrip voor op als ik het als een onderdeel van mijn helweek inbreng.

2. Zelfgemaakte lunch

Een lunchtrommeltje neem ik al jaren niet meer mee. Ik koop veel te dure en ongezonde cateringlunch in het bedrijfsrestaurant, of koop een nog duurdere maar gezonde lunch buiten de deur tijdens mijn lunchwandeling.

Zogenaamd omdat ik ‘s ochtends geen tijd heb, maar vooral omdat ik ‘s avonds geen zin heb. Dat kan anders. Eens kijken of helweek me kan helpen gezonder en vooral goedkoper te lunchen.

3. Krachttraining 101

Foto door Evert Buitendijk fotografie
Foto door Evert Buitendijk fotografie

Dat die BodyPumples zo fantastisch was, ben ik helaas al weer te gauw vergeten. Met smoesjes als ‘het komt niet uit als mijn rooster’ of ‘ik sport al zoveel’ houd ik krachttraining effectief uit mijn agenda. Terwijl het zo goed voor me is. Want krachttraining helpt blessures voorkomen, snack attacks te verminderen en energie te verhogen. Met het beeld van mijn fitgirlcrush Emily Blunt vers in mijn gedachten, is fysieke kracht (en de bijbehorende looks ajb) het doel tijdens helweek.

4. Tijd voor relaties

Het is tijd voor serieuze QT. En dan met iedereen. Met mijn man, met het gezin, met mijn kinderen apart en met mijn vriendinnen. Veel te veel tijd gaat voorbij met mijn kids terwijl ik “Uhuh” zoem en ik door mijn tijdlijn scroll als ze me iets vragen. Veel te weinig tijd besteed ik in persoonlijk samenzijn met mijn vriendinnen, omdat we alle datumprikkerapps ten spijt het allemaal zo druk hebben. Veel te vaak zijn mijn gesprekken met Manlief beperkt tot mededelingen van huishoudelijke aard.

Helweek moet me helpen daar een eind aan te maken, of in ieder geval me helpen focussen op de dingen die echt belangrijk zijn: de mensen om me heen.

5. Mijn dromen waarmaken

Green Lantern failure gif

Tijd om mijn droom vorm te geven durf ik niet. Ik durf het zelfs nu niet eens neer te pennen wat mijn droom is, te bang dat het anders uitkomt. En dat terwijl het universum al meerdere malen heeft aangeklopt met de mededeling dat de kansen voor het oprapen liggen. Maar ik ben nog te bang om te falen, geobsedeerd met alles vooraf te weten hoe ik alles moet doen in plaats van de stappen te bepalen en het stap voor stap uit te zoeken.

De nacht zonder slaap, dat zou de perfecte gelegenheid zijn om daar werk van te maken.

Support systeem

Hoe ga ik dat nu allemaal volhouden? Door een support systeem in te richten! Thuis bestaat dat uit Manlief, die ik inlichtte over mijn ambitie en de doelen die ik tijdens helweek wil realiseren. Hij kan me helpen om me van mijn uitstelgedrag te houden en begrip te creëren bij de kids als we een week lang vegan eten of wanneer mama weer is gaan sporten.

Maar een ander deel van mijn support systeem, dat ben jij. De helweek-regel stelt dat ik geen (privé) social media mag gebruiken tijdens werktijd (nuancering isvan mij), maar ‘s avonds kan ik er wel over bloggen! Jouw reacties op deze posts kan ik van harte gebruiken, dus ik hoop van harte dat je me steunt.

I need you!

Boter bij de vis

Nu ik de mijn helweek heb samengesteld, komt het grote boter-bij-de-vis-moment: het kiezen van een datum. Het is volgens Larssen niet de bedoeling om er vrij voor te nemen. Het is namelijk de uitdaging om de uitdagingen van je huidige, echte leven aan te gaan. Daarom zou je zelfs het liefste een toch al uitdagende week tot helweek maken. Die week was toch al slopend, waarom zou je die niet aangrijpen voor persoonlijke groei? Aldus Larssen.

Zet de week van 3 november in de agenda, want dan heb ik je hulp nodig!

Here goes nothing!

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.