5 Tips om date night te overleven

Bejaard stel in restaurant

Nee, wij zouden onze relatie niet laten versloffen door de komst van een kind. Wij hadden immers al ervaring hoe je met gedeeld ouderschap heel goed kunt combineren met aandacht voor elkaar. De upgrade naar een samengesteld gezin zouden ook moeten kunnen hebben. Maar toen kwam Mini. En verdween het edele voornemen om elke maand iets samen te doen onder de noemer “date night”.Geen puf voor met een slapeloze baby/dreumes/peuter. Zelfs de doelstelling om het dan minstens een keer per drie maanden te doen lijkt soms overambitieus.

Het klinkt klef, maar we vinden onze quality time al snel in de kleine dingen. Vroeger gingen we samen een rondje hardlopen voor het eten, doen samen boodschappen voor een nieuw barbecue experiment of gooien een balletje over tijdens de honkbalwedstrijd van Junior.Toch is het altijd bijzonder als we een echte Date Night hebben. Ik ben iedere keer zenuwachtig, bang dat ik tijdens het eten dat eens langer duurt dan 30 minuten na 10 minuten niks meer te zeggen heb. Dat ik mijn man niet verras als ik weer in mijn go-to LBD aan kom zetten, omdat ik geen zin en tijd heb om dat soort kleren te shoppen.

Afgelopen vrijdag  was het na weet ik niet hoe lang weer zo ver. We gaan naar War horse, een voorstelling waarbij ik ook dacht “Is dat ook niet leuk voor Junior?” Want dat is zo’n standaard mamareflex waar ook ik me niet aan kan onttrekken. Op ons stedentrip onderdrukte ik om de 5 minuten “oo dit zouden de kids ook leuk vinden”. Maar ik red me wonderwel door de avond, zonder al te veel gesprekken aan te snijden over de kinderen.

Uiteindelijk is onze date night altijd leuk, en dat komt door deze succesfactoren:

1. Dress up

Ook al is het je standaard zwarte jurkje dat je de afgelopen vijf jaar uit te kast trekt bij je halfjaarlijkse nette moment, trek iets moois aan. Feit is dat je man je waarschijnlijk de afgelopen tijd niet zonder snot/spuug/boterhamvlek op je shirt heeft gezien. Bovendien hebben mannen een kledinggeheugen van een goudvis, dus hem zal het niet opvallen!

2. Ga off-line

Ik weet het. Je hebt eindelijk eens een Instagram-waardig moment in je leven waarbij je een keer niet aan je eigen eettafel zit, niet je mama of werkkloffie aanhebt en je wilt dat niets liever delen dan met de rest van de wereld. “Kijk, ook als moeder heb ik ook nog een glamourous leven!” En voor je het weet, besteed je het merendeel van je schaarse quality time met je liefste met je ogen gerich top het beeldscherm van je smartphone. Heb het lef om je telefoon de avond op vliegtuigmodus te zetten en geniet van bergen vol wederzijdse aandacht.

3. Regel een logeerpartijtje

Als je je quotum van een maandelijkse quotum voor je date nights niet haalt, dan is een high quality date night met kinderloze overnachting een prima alternatief. Onze jongens zijn dol op opa en oma, dus het is voor ons geen enkele moeite om hun outsourcing te verkopen als een logeerpartijtje waarbij we hen een plezier doen.

4. Laat je entertainen

Een hele avond smeuïg elkaar in de ogen kijken bij kaarslicht kan best een angstaanjagend vooruitzicht zijn, of een anders een hele melige avond. Maak jezelf het niet te moeilijk en kies voor gemakkelijk entertainment: een avondje naar de bioscoop, of een theatervoorstelling zoals wij dus deden. Vorig jaar gingen we zelfs naar op date night naar sterrenrestaurant FG. Hun 11-gangenmenu houdt je wel bezig!

5. Go with the flow

Je bent kindloos, het is weekend, je kunt alles doen wat je wilt… En het enige wat jij wilt doen is naar bed. Want dat ouderschap, dat kan er flink inhakken. Voel je niet schuldig, maar geniet van een nachtje zonder kind dat om vier uur bij je in bed kruipt. Die wilde nachtelijke work outs die jullie samen in gedachten hadden kun je ook nog voor het ontbijt samen doen. Of niet. Maakt allemaal niet uit.

Doe jij aan date night? En hoe ziet jouw ideale date night eruit? Deel je tips met via een reactie, ik ben nieuwsgierig! 

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.