Helweek dag 2: Vandaag doe ik een ding tegelijk

moeder met ziek kind

Focus. Doe het 100%. Denk na over hoe je erin zit. En doe het met blijdschap, passie en glans. Dat is de opdracht voor dag 2 van helweek. En dat is voor deze multitaskende, net-niet-in-zeven-sloten-lopende werkende moeder best een uitdaging!

Het begint al aan het ontbijt. Ter ontspanning sla ik tijdens mijn kommetje sojayoghurt met muesli de krant open. Fout. Ik was namelijk aan het ontbijten. Vandaag doe ik eens geen twee dingen tegelijk. En al helemaal geen drie. Gelukkig heb ik mezelf op social mediadieet gezet, dus het scrollen door mijn tijdlijn terwijl ik tandenpoets/ontbijt/Mini naar school breng is er sowieso niet bij. En om de uitdaging nog eens te vergroten, kijkt Mini me met roodomrande waterige oogjes en een groene klodder uit zijn neus me ziek en zielig aan vanuit zijn ledikantje. Heeft Larssen daar wel eens over nagedacht? Zieke kinderen?

Gelukkig kan Manlief ‘s ochtends voor onze peuter zorgen, terwijl ik thuis werk. Tijdens de teamvergadering waar ik op inbel, werk ik intussen wat mailtjes af. Fout. Ik was aan het vergaderen, weet je wel? Het wordt nog erger als ik beneden Mini hardverscheurend hoor huilen en MAMMMMMMAAAAA hoor roepen. Al mijn aandacht gaat naar mijn kind. Op dat moment wordt er precies een vraag aan mij gesteld. Oeps. Ik was aan het werk, niet aan het moederen.

Dus wanneer Manlief naar werk vertrek, zet ik mijn telefoon op stil. Nu ben ik mama en kan ik voor mijn kind zorgen. Mijn zieke kind dat de hele tijd gedragen wil worden. En ik dus met mijn kind op de arm lunch maak en met hem op schoot mijn lunch naar binnen werk. Fout. Ik probeer halverwege mindful van mijn lunch te genieten, maar dat is best lastig als de peuter op mijn schoot om de minuut hysterisch wordt van zijn snotneus en zijn neus geveegd wil hebben.

Toch is het best verfrissend om je eens op een ding tegelijk te richten. Het tweede deel van de uitdaging gaat me echter ook niet vlekkeloos af. Sarcasme is een niet te onderschatten overlevingsstrategie. Als ik voor de derde keer op mijn voetschreden terugkeer omdat na de telefoon, de tas ook nog een zakdoekje voor mijn peuter gehaald moet worden, kan ik het niet laten om “Het is net een wijf” te laten ontsnappen tegen de buurman die in de deur een peuk staat te roken. Fout. Ik was die toegewijde en begripvolle moeder. Ook als Junior thuis komt, schiet ik in mijn oude gewoonte om de bazige moeder te spelen en blaf tegen hem: “De Deur! Je jas! Je broodtrommel! Je zwemspullen!”

Ik maak het later goed met mijn oudste door hem te trakteren op een kop thee voor het slapen gaan. Dat excuus om later naar bed te hoeven neemt hij maar al te graag aan. En als Mini verhit van de koorts in zijn bedje staat te stampen dat hij niet in bed hoeft te slapen, dan geef ik hem gelijk. Kom maar bij mama op de bank, dan mag je naast me slapen terwijl ik mijn hekweekblog typ. Technisch gezien is dat een ding tegelijk, toch?

Ben jij ook altijd met meerdere dingen tegelijk bezig? Of kun jij je heel goed op ding tegelijk concentreren? 

xoxo – Irene

One thought on “Helweek dag 2: Vandaag doe ik een ding tegelijk

  1. Ik reageerde net al, maar er ging iets mis, hopelijk nu niet dubbel. 😉
    Heel herkenbaar, met meerdere dingen tegelijk bezig zijn! En vaak gaat het ongemerkt, totdat ik een fout maar omdat ik me niet genoeg concentreer op een ding. Respect dat je er nu zo gefocust op bent en jezelf ook betrapt als het mis gaat ipv het niet op te merken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.