Helweek dag 6: Ik ben fantastisch

Ik kan dit - Bruggenloop 2014

Het is niet moeilijk om vandaag aan de opdracht van Larssen’s helweek te voldoen. Als je in het weekend om 5 uur opstaat om te gaan sporten, dan voel je je al snel fantastisch! Want dat is de taak vandaag, om alleen positieve gedachten over jezelf te hebben. En niet een beetje. Nee, over-de-top in Telegraaf chocoladeletters op zijn Amerikaans FANTASTISCH.

Ik loop naar buiten voor mijn duurloop. Normaal is dat 10 kilometer. Dat loop ik in een uur, maar wat moet ik doen als ik op zaterdagochtend om 6 uur thuis ben? Dus ik besluit het parcours van de Bruggenloop maar eens uit te testen. Mijn zus en ik hebben ons weer opgegeven voor 15 kilometer Bruggenloop. Beide met minder hardloopdiscipline en kilometers gelogd dan vorig jaar, en we kijken het daarom licht met angst en beven aan. Die tijd van vorig jaar, daar gaan we waarschijnlijk niet aan tippen. Maar HEE. Ik heb dat wel gedaan toen. En daarom ben ik FANTASTISCH. Ik loop superslow naar de Kuip, over de Erasmusbrug, richting de Brienenoordbrug. Halverwege zegt mijn buik dat het toch echt wel de eerste dag van mijn menstruatie is. En ook al heb ik niet gegeten, inmiddels is mijn spijsverteringsysteem ook wakker. Dayumn. Ik heb nog 3 kilometer te gaan. Maar ik stop niet. Want van langzamer lopen ben ik alleen maar later thuis. Dus sukkel ik door. Want ik ben FANTASTISCH. 
Ik bak vegan appelpannenkoeken voor de brunch bij mijn beste vriendin. Als ik bij haar aankom, staat zij opgedoft in de keuken. Oeps. Zij dacht dat we ergens gingen brunchen. Gelukkig staat ze tegelijkertijd zelf gekleurd brooddeeg te maken voor de kinderen. Een perfecte sensory speelactiviteit voor Mini. Tja, zo pedagogisch verantwoord ben ik meestal niet. Dat verklaart ook waarom mijn peuter als eerste “Filmpjes kijken” roept als hij wakker wordt. Maar hee. Ik heb een vriendin die een pedagogisch verantwoorde activiteit voor mijn peuter kant en klaar heeft. Dus ben ik FANTASTISCH. En Junior heeft meteen een speeldate met haar oudste zoon. Dubbelfantastisch dus.

Voor de lunch rijden we door naar coffeekids.nl, een oudervriendelijke lunchroom voor een date met mijn mamavriendinnen. Vroeger zagen we elkaar dagelijks op het schoolplein en dronken elke maand een borrel. Maar het gezinsleven met tienerzonen, derde en vierde kinderen, werk, en al het andere komt vaak in de weg van regelmatig samenzijn. Coffeekids is een perfecte plek om met kids tot 4 jaar af te spreken. Gezond eten en drinken op de kaart, en ook soja lattes en cappuccino’s. De oudsten vermaken zich ook prima met een spel en met ‘chillen’. Het is zo jammer dat we niet vaker afspreken, ik mis die lange avonden met openhartige ontboezemingen en schaamteloos geschater. Maar hee. Ik heb wel deze lunchdate geregeld, zodat we elkaar sinds lange tijd weer zien. Dus. Ben ik FANTASTISCH.

Er altijd goed uitzien. ’s Avonds heb ik een uitje van de sportschool. Vorige twee keer heb ik overgeslagen want eerst zwanger en geen zin, vervolgens met een borstgevoed kind en geen zin. Maar dit jaar ben ik een fantastische collega. Dus stijl mijn haar, doe make-up op en ga de deur uit. Dat is trouwens ook een helweekregel, om de hele week extra aandacht te besteden aan je uiterlijk. Zelfs teametentje houd ik het vol om vegan te eten, hoe GOED is dat? Hypergezond is het niet, want vegetarische loempia’s met friet en ketchup is nou niet bepaald een vitaminebom. Maar hee. Gedisciplineerd ben ik wel.

Het is bijna elf uur als ik thuiskom, een uur voorbij mijn bedtijd. Manlief ligt op de bank een film te kijken. Hij heeft vandaag gestudeerd, eten voor de kinderen gekookt, met Junior een film gekeken en Mini getroost toen hij “Mama Kroelen!” riep. Ik kan niet zonder hem. Mijn geweldigheid wordt voor een heel groot deel mogelijkheid door hem.

Ik ben fantastisch, mijn man is fantastischer.

Hoe bescheiden ben jij over jezelf? 

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.