Helweek dag 7: vieren en delen

”It's kind of fun to do the impossible”

Nee niet vierendelen. Maar zo’n gevoel had ik wel toen ik het laatste hoofdstuk van Helweek open sloeg en “Vandaag heb je vrijaf” las. “Weet dat helweek voorbij is,” zag ik op de bladzijde staan, die ik om 7 uur ‘s avonds opensloeg. Nadat ik om 5 uur was opgestaan, drie kwartier krachttraining had gedaan, nep roerei van tofu had gegeten, een goddelijke brunch bij Fenix Food Factory had afgeslagen voor een vegan alternatief en het kraamgebakje had geweigerd. Sucks!
Gelukkig had ik nog wel onthouden dat ik helweek mocht afsluiten met een kado aan mezelf. Een kaasplank met vijgenbrood en een glaasje port stond later op de avond voor me klaar. Met een aflevering van een van onze favoriete series. Want op de laatste dag gaat helweek over succes vieren en delen.

Sowieso vierde ik vandaag de verjaardag van mijn schoonmoeder met een brunch in Fenix Food Factory, weer een foodie hotspot in Rotterdam. Voor 12,50 krijg je een broodplank die je daarna kunt vullen met vlees, kaas, melk, een gekookt eitje, brood, fruit, sap, koffie en koek van de winkeltjes in de loods. Kinderen betalen 7,50 en krijgen uiteraard geen cider en koffie. Daarna installeer je je ergens in de loods aan een van de vintage tafeltjes of oma zithoek. Superleuk!

Daarna ging ik met Mini op bezoek bij een oud-collega om de geboorte van zijn zoon te vieren. Uit zijn reactie van ongeloof en bewondering besef ik dat mijn helweek toch best een prestatie is. Een gekke prestatie. En toch ook een grappige. Het is onnodig en een beetje stom om met 15 kilo boodschappen te sjouwen. Het is niet normaal om op zaterdag om 5 uur op te staan om bijna 2 uur te gaan hardlopen. En waarom zou je zonder verplichting een hele nacht opblijven en daarna vrolijk doorwerken? En dan te bedenken dat ik zelf nog veel meer had willen doen. Maar het was eigenlijk best wel leuk om het schijnbaar onmogelijke te doen.

En niet zonder resultaat! Ik ben door deze helweek volledig uit mijn fitdip, ben weer helemaal in touch met mijn gedisciplineerde fit & healthy soldier self. Een week helemaal over de top gaan, maakt het vanaf morgen supergemakkelijk om een minder rigoureus fit & healthy regime aan te houden. Door deze helweek ben ik me weer bewust wat belangrijk voor me is.

We kunnen zoveel meer dan we denken, besef ik me na deze week. Dus met mijn  eerste glaasje alcohol sinds een week in de hand, zeg ik proost! Proost op het leven, je kracht, je doorzettingsvermogen, je uithoudingsvermogen, je flexibiliteit. Want helweek leerde me: dat ben ik allemaal. We zijn allemaal dat allemaal. Ik hoop dat iedereen tenminste een keer zichzelf dat laat ervaren. Alleen daarom kan ik je helweek aanraden.

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.