What’s in my dream work bag

What's in my work bag
Lieve Sinterklaas,
Ik weet dat Sinterklaas een kinderfeest is. Maar mag ik toch mijn verlanglijstje bij u inleveren? Ik zal er voor zingen bij mijn schoen totdat de buren erbij neer vallen. Ik zou HEEEEEL graag mijn ideale werktas willen creëren. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat dat de kwaliteit van mijn werk en mijn werkbevlogenheid sterk ten goede zal komen. Echt waar! En zo lang is mijn lijst helemaal niet:

1. Stylish verantwoorde laptoptas

Gelukkig zijn grote tassen lange tijd helemaal hip geweest, want ik stopte tot nu toe mijn laptop in een sleeve in mijn ‘gewone’ werktas. Een zwartleren Birkin-style  tas, een hobo luiertas van Fab. en mijn huidige aanwinst van Massimo Dutti. De laptoptassen die je kunt kopen zijn of te klein (want mensen, wij vrouwen/moeders willen toch echt wat meer meenemen dan alleen de laptop en wat papieren) of te duur (tja, met geld is alles te koop).
Mijn droom werktas is al een aantal jaar de Freitag Fern uit de Reference-collectie. Deze tas is gemaakt van het bekende vrachtwagenzeil, maar dan in effen kleuren en een meer klassiek ontwerp. De tas heeft twee vakken, waarvan het grote achtervak een binnenvak heeft voor een 15” laptop.

2. Beschermende laptop sleeve

Apart laptopvak of niet, mijn Macbook Air is zo prachtig met zijn aluminium behuizing dat ik die toch niet al te graag op een willekeurige horecatafel zet. Deze laptopsleeve van Tucano is van suede-achtig microfiber en door de perforaties blijft je computer koel. Je kunt deze sleeve dus gewoon om je laptop houden terwijl je eraan werkt!

3. Ipad Mini met case en stylus

Ik vind mijn Ipad Mini echt geweldig om te lezen, om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen en blogjes voor te bereiden in de trein. Deze leren case met Smart Cover beschermt de voor-, achter en zijkant van mijn iPad zonder heel veel extra volume toe te voegen. En is ook nog eens van Nederlandse bodem!
De stylus gebruik voor mijn notities in Penultimate, of tekeningen in Paper. Met deze stylus kun je ook nog ‘gewoon’ schrijven.

4. Moleskine notitieboek

Ik HOUD van Moleskine. In mijn kast liggen stapels notitieboekjes die getuigenis geven van mijn loopbaan. Zelfs met alle digitale tools is een notitieboekje een van de must-haves. Ik ben nu aan het uittesten hoe ik in 2015 slim gebruik kan maken van het Bullet Journal systeem. Daarvoor gebruik ik een standaard (geruit) notitieboek als agenda en takenlijstboekje.

5. Etui en toilettas

Vrouwen he. Ook al draag ik weinig make-up, ik draag toch altijd een toilettas bij me. Lippenbalsem, tampons, elastiekje, mascara, lipstick, handcreme en compactpoeder zijn de basics die erin zitten. Voor mijn nieuwe Bullet Journal neem ik een etuitje mee met pennen, potloden, sticky notes en washi tape.
In dit setje van Kipling zitten 3 tasjes met een polsbandje van verschillende grootte. De grootste is bijvoorbeeld handig voor een lunchwandeling waarbij ik alleen mijn portemonnee, telefoon en snack wil meenemen.

6. Lunchtrommel en waterfles

Wanneer je een salade mee wilt nemen naar je werk, is het belangrijk dat je een lekvrije lunchtrommel gebruikt. De Lunchbox to Go Eclipse is groot genoeg om boterhammen mee te nemen en met een inhoud van bijna 150 ml past daar een stevige lunchsalade in. Door de twee deksels ontstaat er een tweede vak waarin je bijvoorbeeld apart brood, of bestek kan bewaren. Je krijgt er ook een klein rond bakje bij, ideaal voor dressing of dipsaus.
Mijn collega raadde mij de Dopper aan. Misschien was hij het zat om steeds bekertjes water voor me te halen. De Dopper is een waterfles van BPA- en andere gifstoffen-vrij kunststof. En niet onbelangrijk: hij kan gewoon in de vaatwasser! Je kunt zoals gewoonlijk de dop open schroeven en uit het flesje drinken. Of je schroeft het witte gedeelte open en schenkt je water in het drinkglas wat daardoor ontstaat. Chic!

7. In-ear koptelefoons

De laatste afgelopen twee jaar gebruikte ik een on-ear koptelefoon. Super-comfy, want de koptelefoon fungeert meteen als oorwarmers! Met een on-ear koptelefoon hebben je reisgenoten ook het minste last van het geluid. Het nadeel: ik hoor ook helemaal niks van de buitenwereld om me heen. Niet altijd even sociaal en soms zelfs gewoonweg gevaarlijk.
Daarom wil ik het weer eens proberen met een in-earkoptelefoon. Ik was tot nu toe geen fan, want die dopjes vallen bij mij steeds uit mijn oren. Sennheiser biedt bij deze koptelefoon 4 verschillende soorten siliconen dopjes bij dit exemplaar, daar zou er toch een tussen moeten zitten. En met die rose gouden accenten scoort deze koptelefoon in ieder geval supergoed op style!

8. Stormbestendige paraplu

De stormbestendige paraplu van Senz hebben ze nu ook in handige pocketversie gemaakt! Deze past dus in je tas en ben jij altijd voorbereid op slecht weer. Ook als het hard waait en regent tegelijk! Dat is eindelijk eens een paraplu waar je wat aan hebt.
Hoe ziet jouw ideale werktas eruit? En wat stop jij er altijd in? 
xoxo – Irene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.