Reload – biecht van een zogeheten fit girl

Hearts with hand reload quote

Soms wil je gewoon even vrij. Vrij van je eigen verwachtingen. Vrij van verplichtingen. Vrij van regels en van hoe-het-hoort. Vrij van imago. De feestdagen zijn daarvoor een prachtige gelegenheid. De bureaus van de collega’s op het werk zijn leeg, de kinderen uit logeren. Zeeën van tijd dus om van alles en nog wat te doen. De dingen die waar ik normaal gesproken geen tijd voor heb. Hardlopen, bloggen, en ja, ook schoonmaken en opruimen.

Maar in plaats zo efficient mogelijk met mijn vrije tijd om te gaan, laat ik het even los. En dan heb ik het vooral over het beeld dat ik mezelf opleg. Het zelfbeeld waar ik zo hardnekkig aan vasthoud. Ook als ik mijn sportgeweten in the flesh tegenkom in de trein.

De laatste tijd twijfelde ik of ik mezelf nog wel een hardloper mocht noemen. De laatste keer dat ik liep is al weer meer dan een maand geleden, en de periode dat ik regelmatig en consequent liep kan ik me al bijna niet meer voor me halen. Ik voelde me schuldig als ik een artikel schreef voor Fitgirlcode, want wie dacht ik wel dat ik was? Mijn trainingsschema was er niet naar, en laat ik dan vooral niet beginnen over de afwezigheid van rock hard abs.

Waarom wachten tot 2015 met goede voornemens als je ook nog vandaag kunt beginnen? Wat maakt 1 januari zoveel anders als 30 december? Omdat voorbereiding, ook mentaal, een cruciaal onderdeel is van succes. Dus biecht ik op: Ik draag mijn nieuwe sportkleren vooral op de bank. Ik denk na over onderwerpen om over te bloggen. Ik plan mijn nieuwe routine. Ik visualiseer mijn nieuwe ik. En dat alles onder het genot van een glas wijn, wat kerstkransjes uit de boom en de doos bonbons van De Bonte Koe.

Yup. Geniet nog even van de vrijheid van 2014 en laad je net zoals ik nog even op. Tot volgend jaar!

xoxo – Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.