Jungle Trekking inpaklijst voor Costa Rica

Jungle Trekking packing list

Om het jaar gaan we met de kinderen op verre vakantie. Het is een droom die we tot traditie willen maken. In 2013 gingen we met de camper naar West-Canada, in 2009 naar Californië en 2007 naar Bali. (In 2011 trouwden we, dus toen was het geld op na een pre-honeymoon in New York). Dit jaar willen we naar Costa Rica. En terwijl ik hoor uit te zoeken welke vlucht het goedkoopst is, of welke huisjes kindproof zijn, ben ik op zoek naar stylish jungle gear.

What can I say? I’m a former fashionista.

Dit zijn mijn shopping tips en dilemma’s voor een avontuurlijke vakantie naar een tropisch land tijdens het regenseizoen.

Lange kleding

De beste manier om niet geprikt te worden door muggen of leeggezogen te worden door bloedzuigers is door lange kleding te dragen. Een lange broek dus, en shirts met lange mouwen. Een blouse of henley-shirt is handig, zodat je de ventilatie kunt regelen. Lichtgewicht stof maakt het minder warm en na een regenbui of wasbeurt sneller droog.

Lichte kleding

Muggen en andere insecten raken aangetrokken door donkere kleuren. Dat wordt wel weer sneller vies, ja. Daarom zijn al die outdoorkleuren lichtbruin. Maar was je het als ouder van een peuter al niet gewend om smutzig door het leven te gaan? Lang leve de Out-of-Africa stijl!

Jungledilemma 1: schoenen

We moeten wegens leerplicht tijdens het regenseizoen weg. Als je een wandelingetje, hoe kort dan ook, wilt maken door het regenwoud, dan is dat op sneakers niet te doen. Palladiums worden vaak genoemd als jungleproof schoenen, of regenlaarzen. Maar Palladiums drogen langzaam en regenlaarzen worden stikheet. Ik ga op zoek naar niet al te lelijke, lichtgewicht wandelschoenen die snel drogen na een regenbui of diepe plas. Wens me succes, het wordt zoeken naar een speld in een hooiberg.
Daarnaast doen slippers het altijd goed. Met een chique teenslipper van Ipanema kan ik ook in een dorp nog voor de dag komen.

Jungledilemma 2: jas

Van een tropische regenbui wordt je serieus nat. Alleen een tentzeil wil daar tegen helpen. Een jas met dezelfde eigenschappen voelt aan als vuilniszak en bij een temperatuur van 30 graden plus en een luchtvochtigheid van 70% betekent dat zweet. Heel veel zweet.
Een regenjas heeft daarom niet zo heel veel zin. Sneldrogende kleding die je na de regenbui verwisselt voor droge is dan even effectief. Toch ga ik op zoek naar een safaristijl regenjasje, vooral om stylish onderweg te zijn of als ‘s avonds als de temperatuur daalt.

Jungledilemma 3: de broek

Alle jungleproof broeken hebben een ding gemeen: model hobbezak. Dat een skinny jeans nou niet echt handig is tijdens het reizen, daar wil ik nog wel in mee, maar je kunt mij niet wijsmaken dat een chinomodel of een slim fit niet kan. En dan die afritsmodellen! Wie heeft dat verzonnen? Ik kan me voorstellen dat als je de wereld rond reist met een dagrugzakje je zoiets handig vindt en je over de afgrijselijkheid van zo’n broek kunt zetten. Maar anders is er echt geen geldig excuus om in zo’n fashion misdaad rond te willen lopen. Een broek en een aparte short nemen echt niet zoveel ruimte in. Echt niet.
Ik koop denk ik een lange broek die langs de kleermaker breng. Met als resultaat een reisbroek in chinomodel. Met de pijpen dusdanig wijd dat ik ze nogal over mijn kuiten krijg om ze op te rollen. Maar ook niet wijder dan dat.
Ging jij al fashionable naar de tropen? Hoe deed jij dat? 
xoxo – Irene
Advertisement

One thought on “Jungle Trekking inpaklijst voor Costa Rica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.