Pinspiratie – Frozen traktaties voor peuters

Frozen traktaties voor peuters

Mijn jongste zoon is fan. Fan van Frozen. En dan niet van Olaf, Christof of Sven. Nee. Gewoon net zoals alle andere Frozen fanatica’s is mijn kind fan van de prinsessen en van ‘Let it Go’. Net zoals alle andere peuters die je op Youtube voor bij ziet komen, vind mijn kind het geweldig om keihard Let it GOOOOOO mee te brullen. Hij draagt zijn Elsa poppetje uit zijn suprise-ei overal met zich mee. Als hij dat nog even volhoudt, wordt dat een Frozen traktatie voor wanneer hij in de zomer 3 jaar wordt. Via Pinterest deed ik alvast inspiratie op.

Was ik vorig jaar nog helemaal in de ban van gezonde trakaties, nu laat ik me vooral leiden door portionering. Daarbij geldt dat snoep best mag, als het maar een passende hoeveelheid is. Voor peuters is dat toepasselijk genoeg maat ‘Mini’.

1. Frozen cake pops

Frozen cake pops

Als je een gezond cake pop basisrecept hebt gevonden, dan maakt dat kleine laagje aan candy melt of gekleurde chocolade niet heel veel uit. Het scheelt een berg aan suiker als je zelf de basiscake maakt in plaats van met een prefab cakemix doos. En vetvrije of vrije arme Griekse yoghurt is een prima alternatief voor roomkaas. Deze Frozen cake pops zijn simpel en snel. Door de printable Frozen topper instant effect, hoera!

2. Olaf in de zomer toetjes

vanilla pudding and cookie crumbs treat

Dit vind ik als luie moeder briljant. Plastic bekertje, vetarme vanillekwark erin, verkruimelde mariakaakjes erop, parapluutje. Klaar. Om het nog meer op Olaf in de zomer te laten lijken, kun je een berenkoekje in de witte chocolade dopen.

3. Frozen mini cupcakes

Frozen cupcake toppers

Ook hier geldt weer: als je zelf het cupcakebeslag maakt en je eigen mini cupcakes bakt, bepaal je zelf hoe gezond of ongezond deze traktatie wordt. In plaats van botercreme kun je de cakejes versieren met een toef vetarme Griekse yoghurt. Je kunt het blauw maken met eetbare kleurstof, maar ik denk dat wat eetbare glitter (zilver of wit) het al Frozen-achtig genoeg maakt. Zeker als je er een Elsa of Anna cupcaketopper in prikt en blauwe papiertjes gebruikt.

4. Sneeuwvlok hagelslag broodjes

Sneeuwvlokkoekjes

Natuurlijk kun je ook koekjes bakken en een prachtige sneeuwvlok glazuren. Maar net even iets meer ‘gewoon’ eten is je  koekjesvorm gebruiken om sneeuwvlokken uit brood te steken en deze dan met (witte) hagelslag te bestrooien.

Wil je op de hoogte blijven van de inspiratie die ik opdoe op Pinterest? Volg dan mijn speciale Feestbord!

xoxo – Irene

Advertisement

2 thoughts on “Pinspiratie – Frozen traktaties voor peuters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.