Schijf van 5 – Vijf kraamcadeaus voor ouders die alles al hebben

Vijf kraamcadeaus voor ouders die alles al hebben
Veel van mijn vriendinnen beginnen aan ronde 3. Een tijdje terug had ik graag een rondje met ze mee gedaan en bereidde ik me zelfs al voor met een try-out met drie kids. Dat heb ik tot dank van Manlief inmiddels achter me gelaten. Niks werkt namelijk zo effectief als anticonceptiemiddel als een niet-doorslapende peuterpuberende tweejarige. Die derde ronde aan kraambezoeken stelt me wel voor een dilemma: wat koop je voor die hausse aan Benjamins en Benjamina’s? Vooral als hun mama’s heel milieubewust spullen van ronde 1 en 2 hergebruiken? Dit is mijn lijstje.

1. (Luiertaart met) verzorgingsproducten

Regel nummer 1 bij het selecteren van een cadeau: gaat het op? Net zoals klei en kleurpotloden favoriete cadeaus zijn, geldt dat voor baby’s voor luiers en verzorgingsproducten. Ik ben zelf erg fan van het 100% natuurlijke Weleda, het ruikt ZO lekker! Vooral de haar- en bodywash, samen met de body lotion (de body olie voor winterbaby’s) is een topcombinatie.

2. Blikje voor gipsafdruk

Een afdruk van een handje of een voetje is voor herhaling vatbaar dus het is helemaal niet erg als de kraamvrouw dit al van iemand anders heeft gekregen.

3. Gepersonaliseerde babycape

Gepersonaliseerde cadeaus zijn bijzonder leuk voor de sluitende in de rij. Ze zullen hun leven in afdankertjes van hun broer(s) of zus(sen) lopen en dan maakt iets gepersonaliseerds iets standaard meteen bijzonder. Nog niet heel bekend is de XL hydrofieldoek, die je als inbakerdoek, handdoek, borstvoedingscover en zonnedoek voor de kinderwagen kunt gebruiken.  Ik zweerde zelf bij mijn swaddles (want zo heten ze ) van Aden en Anais.

4. Logeerkoffer of rugzakje voor creche

Toen Mini geboren werd kregen we een supercool retro logeerkoffertje cadeau met zijn naam er op. Het heeft de ideale maat voor een nachtje logeren. We kregen ook een schattig retro rugzakje, die hij nu naar de creche draagt met zijn reservekleertjes erin.

5. Goede doelencadeau

En hebben ze echt alles al en willen ze absoluut niks meer, dan kun je altijd nog een Oxfam Novib of Unicef cadeau geven.
Wat geef jij aan een net bevallen moeder die alles al heeft?
xoxo – Irene
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.