Hoogbegaafd en dingen onthouden

Na de eerste week op de middelbare school van Junior kan ik opgelucht ademhalen: er is niks bijzonders aan mijn hoogbegaafde zoon.

In zijn masterclass, een gymnasiumklas voor meer- en hoogbegaafde kinderen, zijn er meer kinderen die een klas hebben overgeslagen. De gemiddelde leeftijd is eerder 11 dan 12. Er zijn meer kinderen die liever animaties maken of minecraft spelen dan buiten voetballen. En er zijn meer kinderen die dingen vergeten. Sterker nog: als ik de verhalen moet geloven, is Junior zelfs de minst vergeetachtige! 
Vorige week vergat zijn vriendje B. op dag 1 zijn rugtas bij ons thuis, op dag 2 zijn jas en op dag 3 vond ik een telefoon van iemand anders in Junior zijn tas. Op dag 4 wilde Junior zelf met ongekamd haar en zijn gulp open naar school. En gisteren kon B. bij ons thuis zijn huiswerk niet maken, want hij was zijn boek vergeten. “Iedereen in de klas vergeet elke dag wel iets,” was het laconieke antwoord van Junior. 

Ok… In ieder geval is Junior met zijn vergeetachtigheid de normaalste masterclassleerling van de wereld. En dat is heel verfrissend!

xoxo – Irene 

Advertisement

5 thoughts on “Hoogbegaafd en dingen onthouden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.