hartige muffins op schaal

Mac ‘n Cheese muffins met bloemkool

De decembermaand komt er weer aan. En dus lig ik nu al weer wakker van het kerstdiner van mijn peuter op de creche. Hartstikke leuk, als grote jongens en meisjes zonder papa en mama met elkaar lekker snoepen van het lekkers dat je hebt meegekregen. Natuurlijk zal de creche een briefje meegeven met dat het vooral niet te veel, niet te zoet en best gezond mag zijn. En natuurlijk sturen we onze koters op weg met bakken vol mini-worstenbroodjes, mini-pizza’s, pannenkoeken, poffertjes, gehaktballetjes, of kipkluifjes. En vooruit, een emmertje snoeptomaatjes en een bakje met gesneden komkommer.

Ik probeer dit jaar mijn leven te beteren en iets mee te geven wat meer lijkt op de mini-versie van echt eten. Deze mac’n cheese muffins zijn gemaakt van vezelrijke macaroni. Als extraatje heb ik er bloemkool in verstopt. Dat hoef je die peuters natuurlijk niet te vertellen.

Hartige muffins op schaal

Recept

 • 400 gram diepvries bloemkoolroosjes (Bonduelle)
 • 200 gram vezelrijke macaroni (Honig)
 • 150 gram pittig geraspte kaas
 • 200 ml melk
 • 30 gram boter
 • 30 gram bloem
 • 1 ei
 • peper, zout, nootmuskaat
 • minimuffinvorm (voor 12 muffins)
 • 12 muffinbakpapiertjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool en pureer met een scheutje melk tot een gladde puree.

Kook de macaroni beetgaar. Maak intussen de saus door de boter te smelten en de bloem toe te voegen tot een roux. Als het eruitziet en ruikt naar boterbiscuitjes kun je scheutsgewijs de melk toevoegen totdat het een gladde saus is.

Voeg het ei, de bloemkoolpuree en 120 gram van de geraspte kaas toe en roer om. Voeg de pasta toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg de bakpapiertjes in de muffinvorm en vul de papiertjes met het pastamengsel. Dit gaat het beste met een grote juslepel. De bakjes kunnen helemaal vol. Garneer met het restant van de geraspte kaas.

Bak in de oven gedurende 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen, zodat ze stevig worden. Voor het trakteren kun je ze in de magnetron of in een lauwe oven (100 graden) opwarmen.

Xoxo – Irene

One thought on “Mac ‘n Cheese muffins met bloemkool

 1. Okay. I can’t read this, but I think I get the gist. In fact, my plan is to try this the next time a holiday rolls around cause my oldest loooves homemade mac n cheese, but the rest of the fam, not so much.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.