Costa Rica met kids

Costa Rica met kinderen – een zelfgemaakte route

Dit is de rondreis waarbij je alles wat je Costa Rica je te bieden heeft kunt ervaren, in een tempo waar je kinderen (en dus jij ook) je helemaal pura vida voelen.

Vergeet urenlange stop-overs en wen aan de temperatuur en tijdzone in Miami. Begin vanuit Alajuela je reis naar het (wilde) water van de Rio Sarapiqui voor een raft of safaritour. Vertrek vervolgens naar La Fortuna voor ontspannende hot springs, uitdagende ziplines en prachtige uitzichten op de Arenal vulkaan. Laat je na urenlange reis over een onverharde bergweg van 40 kilometer betoveren door het droomlandschap van het cloud forest in Monteverde.

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica - walking the hanging bridges

Om te voorkomen dat de kids regenwoudmoe worden, rijd je naar het schiereiland Nicoya voor wat chillaxing in Playa Tamarindo en laat jezelf introduceren in de surfer-lifestyle. Wat zuidelijker bij Nosara kun je bij het Refugio Nacional de Fauna Silvestre Ostional massa’s dwergschildpadden aan land zien komen om eieren te leggen.

Aan de Pacifische kust vind je bij Tarcoles het Nacional Parque Carara, een van de twee plekken in Costa Rica waar je nog geelstaartara’s in het wild kunt zien. Rij verder naar het zuiden en geniet een paar dagen van het paradijselijke Manuel Antonio waar strand en natuur gebroederlijk naast elkaar leven.

Costa Rica met kids

Bereid jezelf voor op het Westerse leven door een bezoekje aan San Jose en pik de nodige souvenirs voor het thuisfront op bij Mercado Central.

Hoe ziet jouw route in Costa Rica eruit? 

Xoxo – Irene 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.