Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica

10 super coole dingen om te doen met kids in Costa Rica

1. Doe als Tarzan met Sky River Drift

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica

Families die een uitdaging zoeken kunnen hun lol op bij Sky Adventures. Naast de populaire zipline tours (vanaf 1.20m, 7 jaar), wandeling over hangbruggen en een gondola, is er nu ook een tour die het een en ander combineert. Met Sky River Drift ga je over 3 ziplines, abseil je 40 meter uit een boom en raft je in een eenpersoonstube een wilde rivier af. De tour biedt je 4 uur plezier en als je bereid bent om nog eens $42 extra te betalen voor de foto’s, eeuwig bewijs van je lef.

www.skyadventures.travel River drift $69, kinderen $47

2. Leer surfen

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica: surfing

Wil je kennismaken met surfen en de surf way of life? Juan, Max en Eric van Matos Surfshop laten je op vrolijke wijze kennismaken met hun sport en lifestyle, zonder je bankroet te maken. Groepslessen zijn maximaal 4 personen groot en duren 2 uur, privéles duurt 1,5 uur. Wil je zelf meer oefenen, dan huur je voor een prikkie een board. De lessen om 6 uur ‘s ochtends zijn een aanrader. Ze verhuren ook boogie boards.

www.matossurfshop.com les $35, boardhuur vanaf $5

3. Knuffel een slang in de Ecozoo

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica - petting a snake

Aan het einde van de grindweg naar het Parque Nacional Volcan Arenal ligt het bergdorpje El Castillo, met daarin deze charmante Ecozoo. Naast een grote verzameling slangen en reptielen, hebben ze ook een nieuwe vlindertuin met ruimte voor hun verzameling kikkers aangelegd. Topattractie Eliza, een python van meer dan 5 meter en 150 kilo is helaas al 2 jaar geleden overleden, maar je mag ook andere slangen vasthouden.

www.arenalecozoo.com $16, kinderen $10

4. Spot nestelende schildpadden bij playa Ostional

Plan het zo dat je tijdens het laatste kwartier van de maan in Nosara bent en check wanneer het in de avond vloed wordt. Dat is meestal tussen 12 en 5 uur ‘s nachts. Tussen juli en december, met een piek in september en oktober (ja, dat is de natste periode van het regenseizoen) kun je dan getuige zijn van de arribada van nestelende dwergschildpadden (olive ridley turtles). Rij naar Playa Ostional en laat je door een lokale gids die naast het voetbalveld op je wacht naar het strand begeleiden. Dat kost $50. Neem een rood cellofaantje mee voor je zaklamp, zodat je de schildpadden niet afschrikt. Een tour boeken vanaf Samára kan natuurlijk ook.

En komt het allemaal niet uit? Geniet dan van je prive strand.

5. Spot wilde geelstaartara’s in Carara Nacional Parque

Super cool stuff that kids love to do in Costa Rica - spotting macaws in the wild

Dit is een van de slechts twee plekken in Costa Rica waar je de geelvleugelara (ara macao) in het wild kunt zien. Ga zo vroeg mogelijk naar het park (8 uur) en betaal de entree a $10 per volwassene voor het park. Bij de ingang staan gidsen te wachten die met je op zoek gaan naar de dieren die je wilt zien. Die vragen $50 voor een wandeling van 2 uur. Bescherm je fanatiek tegen muggen en andere insecten, want die zijn er, vooral in het regenseizoen, in grote getale. Lange mouwen, lange broek, een pet, een bandana voor je nek en spray voor de overige onbeschermde delen werkt het best.

6. Loop door de boomtoppen van het nevelwoud

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica - walking the hanging bridges

Adventurenboer Sky Adventures heeft ook een park in Monteverde waar je in het cloud forest kunt ziplinen, tussen de bomen over hangbruggen kunt wandelen en met een gondola over de Continental Divide kunt zweven. Dat is allemaal wat hoger, kouder, natter en vooral winderiger dan in Arenal. Maar uiteindelijk ook toverachtiger.

www.skyadventures.travel SkyWalk+ $64, kind $41

7. Chill op een boot tijdens een riviersafari op de Rio Sarapiqui

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica

Vlak voor het dok van Puerto Viejo de Sarapiqui vind je aan je rechterhand een roze gebouw. Ervoor of erin vind je een enkel Spaans sprekende man die voor $50 voor je hele familie een 2 uur durende riviersafari verkoopt. Ga zo vroeg mogelijk (9 uur) om de hitte voor te zijn en de meeste dieren te kunnen zien. Denk aan leguanen, kaaimannen, krokodillen, schildpadden en basilisken.

8. Duik het nachtleven in met een nachttour door het regenwoud

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica

Ten westen van La Fortuna ligt dit natuurpark met real life Diego’s die je uitgebreid en in detail kunne8n vertellen over de dieren die je hier tegenkomt. “Look, amigos! A boat-billed heron!” Omdat het om 6 uur al donker is, kun je gemakkelijk je kinderen meenemen op een nachttour. Die duurt wel 2 uur, maar dan kom je kikkers, night hawks en glow in the dark bomen tegen. En af en toe een schuitbekreiger.

www.arenalnatura.com nachttour $39, kinderen $25

9. Chill met de apen bij Manuel Antonio

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica - chilling in Manuel Antonio

Er staat duidelijk in de Lonely Planet dat het park geopend is van dinsdag tot en zondag, maar mijn brein werkt beter op ‘Maandag gesloten’. Als je echt het park wilt bezoeken, ga dan niet zoals wij deden op zondag surfen om de volgende dag naar het park te willen.

Gelukkig houden de bijzonderheden van de lokale niet op bij de grenzen van het natuurpark. Ook in het naastgelegen openbare strand Espadilla struinen capucijner- en doodshoofdaapjes door de bomen, en struikel je in de hoteltuin over iguana’s, basilisken en vogels.

10. Maak kennis met het Costaricaanse wild life in La Paz waterfall gardens

Super cool stuff your kids love to do in Costa Rica

Onderweg naar Puerta Sarapiqui kom je dit nette dierenpark waar je ook een visvijver, wandelpaden en een aantal watervallen vindt. Dit park is een perfecte kennismaking voor families met wat Costa Rica aan wild life te bieden heeft. Je vindt er een volière met onder andere ara’s, een vlindertuin, een kikkertuin en buiten is een tuin ingericht om kolibries te lokken. De wilde katten zijn de meest recente bewoners. Naast een jaguarfamilie van vader, moeder en twee welpen vind je er ook kleinere katten. Als je de wandeling vol met trappen naar de watervallen maakt, wacht aan het einde een oude groene shuttlebus om je terug te brengen naar de ingang. Een favoriet ritje bij de kids!

www.waterfallgardens.com volw. $40 kids 3-12 jaar $24.

Pin voor later!

Super coole dingen in Costa Rica voor kids

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.